Siyaset 'Hayalini söylemiş'
Paylaş
'Hayalini söylemiş'

CHP Lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın 'Başkanlık' sistemi önerisi için, “”Ciddiye almayın. Başkanlık sistemi Başbakan'ın artık hayallerini süslemesinin ötesinde bir anlam taşımaz” dedi

HAKİM OLMAK İSTİYOR’

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği başkanlık sistemi tartışması için, “Başbakan Türkiye’ye hakim olmak istiyor. Böyle bir hevesi olduğunu gördük. Başkanlık sistemi Başbakan’ın artık hayallerini süslemesinin ötesinde bir anlam taşımaz” dedi.

Habertürk TV’nin sorularını yanıtlayan Baykal, “Başbakan Türkiye’ye hakim olmak istiyor. Yargıya da orduya da bürokrasiye de sivil toplum kuruluşlarına da hakim olmak istiyor” dedi. Baykal şunları söyledi:

‘HEVESİNİ GÖRDÜK’

Herkesi nefes alamaz, ‘Benim iznime bağlı olarak faaliyet göstereceksin’ konumuna çekmeye çalışıyor. Başkanlık sisteminin de bu konuda kendisine imkan getireceğini zannediyor. Dün o heves ortaya çıkmıştır. Ama o hevesi yaşama geçirmek bakımından Türkiye’nin daha soğukkanlı bir şekilde meseleye yaklaşması lazım. Başbakan’ın, önümüzdeki seçim darbesini yedikten sonra, bırakınız başkan olarak ülkeye yön vermeyi ayakta kalmanın yollarını bulması dahi olağanüstü güç olacaktır.

Haberin Devamı

‘CİDDİYE ALMAYIN’

İktidarı kaybettiği anda, Başbakan’ın yargıya hesap verme zorunluluğu ortaya çıkacaktır. Başbakan’ın başkanlık sistemi sözlerini ciddiye almayın, kendisini kurtarmaya bakıyor. Seçimde iktidarı kaybedecek, pek çok önemli ciddi konuyla ilgili Yüce Divan’da yargılanması gündeme gelecektir. Başkanlık sistemi Başbakan’ın artık hayallerini süsleyecek bir konu olmanın ötesinde bir anlam taşımaz. O dönem bitmiştir. Başbakan siyasi gücünü, etkisini kaybetmiştir. Bu önerinin üstüne, medyamızda pek çok arkadaşımız balıklama atlamışlar.