Dr. Haydar Dümen Hayaller suya düşüyor
HABERİ PAYLAŞ

Hayaller suya düşüyor

Haberin Devamı

Uzaktan bakışan kız ve erkek bir araya geliyor, vakit geçiriyor. Sonra iş aşka dönüşüyor. Bu sırada yıllar akıp gidiyor ve cinsellik hep düşleniyor. Çift evlenince sorun da başlıyor. Çünkü hayaller suya düşüyor, çift umduğunu bulamıyor.

BÖYLE SORU YOK!

Acaba sorun kimde?

27 yaşındayım. Arkadaşlar günde 3-5 kez boşaldıklarını söylüyor. Ben ise sadece 1 kere boşalıyorum. Sorun bende mi yoksa onlarda mı?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşların ‘Doğrucu Davut’ mu yoksa şeşi beş gören hayali Mahmut mu? Nerede bu bolluğun pazarı? Kim saymış bu sayıyı? Saymasını biliyorlar mı? Beyin kapasitelerini, ilişki sürelerini de öğrendin mi? Onlar öyleyse sana ne! Senin yatağın, yorganın ayrı. Onlarınki ne kadar hayali onu da düşünüyor musun? Bu konu sayılarla değerlendirilseydi kuşlar, horozlar, koçlar ve tekeler başta gelirdi. Yani sen koç musun, teke misin? Yoksa horoz mu olmak istersin? Ne olmak istersin onu bilelim, seni daha insancıl değerlendirelim.

Kız arkadaşım beni terk etti

24 yaşındayım. İlk kez bir kız arkadaşım oldu. Onunla birlikte olduk. Bana “Daha önce ilişkiye girdin mi?” diye sordu. Girmediğimi söyleyince beni terk etti. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kızların da gözü açılmışa benziyor. ‘Ne çıkarsa bahtıma, otururum tahtıma, kocamı da alırım avucuma’ hesabı yaygındır. Fazla hayale kapılma, başarılı olamazsan bu şartlanmaya bağlıdır. Senin kız arkadaşın fazla civelek, bu konulardan yana gezgin ve denemeyanılma yöntemine inanan biri olsa gerek. Aslında seni neden terk etti bilmiyoruz. Tek denemeyle verilen kararı kızın doğasına bağlıyorum. İyi ki gitmiş, veda etmiş. Geçmiş olsun, uzamadığına memnun olmalısın.

Orgazm ille yaşanmalı mı?

22 yaşında kızım. 1 yıldır ilişkim var. Orgazm nedir bilmiyorum ama ille yaşamak gerekiyor mu? Hiç orgazm olmasam ne kaybederim?

CEVAP

Sevgili okurum, onu bilmeden önce öğrenmen gerekir. Çünkü orgazmsız cinsel ilişkinin tadı tuzu olmaz. Boşa kaşık sallamak gibidir. Her kadında oranı ve sayısı değişiktir. İki ilişkiden birinde orgazm yetisi alt sınırdır. Bir tatlı yiyorsun, ağzında çiğniyorsan ama yutmuyorsan doymaz, sofradan tok kalkmazsın. Böyle devam edersen ilişkide zorlanırsın, gönülsüz gönülsüz yatağa uzanırsın. Bu konu yaygındır, dizginler erkeğe bağlıdır. Bu da şansa kalmıştır. Öğrenmek için de erkeğin eğitilmesi gerekir.


Aldatılıyor muyum?

23 yaşında kızım. Sevgilim de 23 yaşında. 3 yıldır birlikteyiz. 4 yıl sonra evlenmeyi planlıyoruz. Ben ilişkiye girmek istesem de o yüzeysel kalmasını istedi. Aldatıldığımı düşünüyorum. Nasıl hareket etmeliyim?

CEVAP

Sevgili okurum, çok uzatmışsınız. Eskilerin deyimiyle ‘Sabır taşı da olsa çatlar.’ Senin delikanlı bu işlerden korkuyor. Deneyimsiz ve acemi. Sana ihanet ettiğini sanmıyorum. Ama evlendiğinizde de cinselliğinizin çiçek bahçesi gibi olacağını düşünmüyorum.

Bir türlü sertleşmiyor

17 yaşındayım. Penisim bir türlü sertleşmiyor. Sizce bu durum hep böyle gider mi? Geçmesi için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, niye sertleşmesin ki? Sabaha karşı sertleşiyordur. Gece sertleşiyorsa sorun yok demektir.

Prezervatif delik çıktı

25 yaşındayım. 2 hafta önce bir kızla ilişkiye girdim. Ancak kullandığım prezervatif delik çıktı. Sizce kız hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, kim bilir? Bekleyelim.

Dokunamıyorum

24 yaşındayım ve nişanlıyım. Kızlara karşı hiç ilgim yok. Nişanlıma dokunamıyorum, isteksizim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bekle. Bu arada cinsel birleşmeler için bir olanak aramaya bak. Taşlar yerli yerine oturduktan sonra evlen ki kızı da düş kırıklığına uğratma. Bir yemek sevilmeden yenmez. Aynı onun gibi. İstek olmadan evlilik olmaz.

Erken boşalıyorum

Erken boşalma sorunum var. Bir de ilişkide isteksizlik sıkıntım oluyor. Boşaldıktan sonra hemen sertliğini kaybediyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, fiziksel yapın normal. Erken boşalma evlilik koşullarında tedavi edilebiliyor. Pek çok erkek bundan şikayetçi.

Neden gebelik olmuyor?

11 aylık evliyim. Eşim neden hamile kalamıyor? Ne olur bir tavsiyede bulunun.

CEVAP

Değerli okurum, senin spermlerinin sayılması gerekiyor. Kolay bir yöntem, hemen saydır. Sonuçlara göre karar verelim.

Boşalamıyorum

25 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girince ben boşalamıyorum. Biraz uzatsam kızın vajinasında acı oluyor. Nasıl erken boşalırım? Mastürbasyonda erken oluyor.

CEVAP

Sevgili okurum, mastürbasyondan kurtulmalı, konsantrasyonunu ve heyecanını belirli ölçülerle partnerine aktarmalısın. Bunu yapmayı başardığında bir hayli yol almış olacaksın.

Her gün yapıyorum

20 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba her gün mastürbasyon yaptığım için sağlığıma zararı olur mu? Her gün yapmak zararlı mı, zararsız mı?

CEVAP

Değerli okurum, iradene sahip olarak kendi gücünü kanıtla. Şu işi gün aşırıya çevir.

Vajinamın şekli çok kötü

26 yaşında kızım. Kimseyle ilişkiye girmedim. Giremiyorum çünkü vajinamın şekli bozuk. Erkek arkadaşım birlikte olmak istiyor ama ben şekli yüzünden isteksiz davranıyorum. İç dudak dışarıda. Estetik operasyon gerekir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, ameliyat gerektirmez. İleride de sorun olmaz. Sizlerin sandığınız gibi erkekler de oraya öyle fazla bakmaz. Bakacakları yer estetiğiniz, yüreğiniz, güzelliğinizdir. Ama bu olayı senin lehine saydım. Belki bir süre daha düşünme fırsatı bulacağından bu ilişki işini evlilik yoluna yönlendirirsin diye düşünüyorum.

Bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın ısrarıyla birlikte olduk ama bir şey olmadı. Ertesi gün uyandığımda çamaşırımda kan lekesi gördüm. Sizce kızlığım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, normal birleşme yapıldıysa kızlık zarı zedelendi. “Bir şey olmadı” dememden ben bir şey anlamadım. Yani giysili miydiniz nasıl bir şey olmadı?

Kan gelmedi, korkuyorum

Kız arkadaşımla ilk defa ve korunmasız olarak ilişkiye girdim ve kan gelmedi. Şimdi çok korkuyorum. Acaba kızlık zarı bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, sevgilinin kızlığı esnek ise bozulmamıştır. Esnek değilse kan gelirdi. Bu iki cümleden başka söyleyeceğim bir şey yok. Nereden bilebiliriz ki?

Zevk alamıyorum

42 yaşındayım. Eşim de 31 yaşında. Güzel bir ilişkimiz var. Eşimi memnun edemiyor, cinsellikten zevk alamıyorum. Erken boşalma sorunum da var. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanı tedavi ederiz. Ama hastaya ilaç verilecekse, mutlaka bir kere olsun bire bir karşılaşmak gerekir. Yoksa hekimliğin anlamı kalmaz. Erken boşalman tedavi edilirse, belki zevk alma kapın açılabilir. Çünkü zevk alma olayı daha çok psikolojiktir.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl bir yarış atı gibidir. Kazanmak için kamçılamaktan çok dizginleri iyi kullanmak gerekir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder