Gündem Hayalleri de yıkıldı

Hayalleri de yıkıldı

Paylaş
Hayalleri de yıkıldı

Bugün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 11'inci yıldönümü. 18 bin kişi hayatını kaybederken, geçen zamana rağmen depremzedelerin yaraları halen kapanmadı

Erkek arkadaşıyla evlenmek üzereydi
Kız kardeşini kaybetti

Babası kanserden ölen Şükran Salas (37), Kocaeli’nin Karamürsel ilçesindeki evlerinde annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşıyordu. Felaket gecesi bütün aile yıkılan binanın enkazı altında kaldı.

Depremden 18 saat sonra Şükran Salas ve annesi İslim Salas enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kardeşi Fatoş Salas ise öldü.

Boynundan aşağısı felç

Omuriliği zedelenen Şükran Salas’ın boynundan aşağısı felç oldu. 11 yıldır yatağa bağlı yaşayan Şükran Salas, “Depremle hayallerim de yıkıldı. Erkek arkadaşımla iki yıldır beraberdik.
Deprem olmasaydı üç gün sonra ailesi beni istemeye gelecekti ve evlenecektik. Ben sakat kalınca erkek arkadaşım başkasıyla evlenmiş” dedi.

Şeyda BAYRAKTAR/AA

Tekerlekli sandalyede iş bulmak çok zor
Kocaeli Gölcük’te yıkılan evlerinin enkazından sağ kurtulan Nagihan Çamur (32), annesini ve kardeşini kaybetti. Omurilği zedelenen Nagihan Çamur felç oldu. 11 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan Nagihan Çamur hayata tutunmaya çalışıyor.

Yürüyemediği için üzüldüğünü belirten Nagihan Çamur, “Çalışmak istiyorum ama tekerlekli sandalyede olduğum için işe girmek biraz zor. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum” diyor.

Necdet DOĞRUYOL/AA

Evlat özlemini şiirlere döküyor
Kocaeli Gölcük’te yıkılan evinin enkazından eşi ile birlikte sağ kurtulan Erdoğan Ağdaş, 13 ve 6 yaşlarındaki 2 çocuğunu kaybetti. “Onları vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek istiyordum ama nasip değilmiş.

Çocuklarımızı kaybedince yapayalnız kaldık. Gelecekten yana hiçbir ümidimiz yok” diyen Erdoğan Ağdaş, evlatlarına duyduğu özlemi yazdığı şiirlere döküyor.

Orhan KARANFİL/AA

Kaybolan kızını 11 yıldır arıyor
Nilgün-Osman Karamel çifti 6 yaşındaki çocukları Gözde ile Kocaeli Gölcük’te yaşıyordu. Çift, depremde yıkılan evlerinin enkazından saatler sonra sağ olarak kurtarıldı.

Bir komşuları Gözde’yi sağlıklı halde bulup hastaneye götürdüğünü ancak burada küçük kızın izini kaybettiğini söyledi. O günden sonra Gözde’den bir daha haber alınamadı. “Kızım yaşıyorsa lise öğrencisi olmalı. O bizim her şeyimizdi” diyen anne, 11 yıldır kayıp kızını arıyor.

Cemal KAPLAN/AA

Depremde doğurdu enkazda büyüttü
Mutlu bir yuva istedi

İlk eşinin ölümünden sonra 2 çocuğuyla yalnız kalan Sevim Kanca (33), mutlu bir yuva kurmanın hayaliyle yeniden evlendi. Sevim Kanca’nın 3’üncü çocuğuna hamile kalmasıyla artan umudu 17 Ağustos gecesi depremle yeniden yıkıldı.

Sevim Kanca deprem gecesi korkudan bebeğini erken dünyaya getirdi.

En acı doğum günü

Sevim Kanca, Yasin adını verdiği bebeğini enkaz bölgesinde ayağında sallayıp uyuttu. “Oğlumun doğum gününü doyasıya kutlayamıyoruz.

En acı doğum günü 17 Ağustos’tur. Yasin bize bu acı olayın en güzel hediyesi oldu” diyen Sevim Kanca ikinci eşi tarafından da terkedildi. Bugün 11 yaşında olan Yasin ayakkabı boyayarak evi geçindirmeye çalışıyor.

Fuat KARS/DHA

3