Ferhan Kaya Poroy Hayallerimdeki yaz
HABERİ PAYLAŞ

Hayallerimdeki yaz

İşte o beklenen yaz geldi çattı. Karnelerin rehaveti de bitti.

Bu hafta yaz tatili tam anlamıyla başladı. Yazlığı olanlar yazlıklarına, yaz kampına gidecekler yaz kamplarına bu hafta itibariyle tam olarak yerleşiyor.

Yurt içi, yurt dışı, günübirlik aktiviteler bu hafta başı itibariyle start alıyor. Sonuç olarak çocukların eğitim hayatı aralıksız devam ediyor. Bizim çocukluk yıllarımızı hatırlıyorum da...

Bizim için yaz demek ada demekti. Okullar kapandığı gün adadaki yazlığa gidilir, açılmadan 1 gün önce adalıların tabiri ile ‘İstanbul’a göç edilirdi’.

Haberin Devamı

Öyle yaz kursları, kampları falan bizim yaz terminolojimizde hiç ama hiç yoktu. Yaz kampı adaydı bizim için, doğal ortam. Sabahtan kahvaltı yapılıp denize gidilir, öğlen tekrar evlere dağılıp yemek yenir, 1 saat kadar -o da belkigüneşin çekilmesi beklenir, sonra yine denize gidilir, akşama doğru eve dönülürdü.

15-20 kişilik bu arkadaş grubu yemekten sonra tekrar buluşur, izinlere göre geç saatlere kadar evlerimizin yakınındaki bir meydanda toplanılırdı.

Yaz böyle gelip geçerdi. Ama şimdi öyle mi? Çocuklar kışın olduğu gibi yazın da sürekli meşguller. Belki de bu ailelerin suçu. Biz onları aktivite insanı olarak yetiştirdik.

Koş o kursa, git bu konsere, oradan hadi hoppa doğum günü partisine... Durmak yok yola devam...

Oysa bıraksak da bu yaşlarda bizim o zamanlar yaptığımız gibi tembelliğin ve hiçbir şey yapmamanın keyfini çıkarsalar.

Geç kalksalar, sıtlarına havlularını atıp denize girseler, bahçede oturup suyunu akıta akıta şeftalilerini yeseler, sonra öğle uykusu uyusalar mesela...

Perdenin arasından sızan güneşe eşlik eden hafif rüzgar yalasa da yüzlerini, ona uyansalar... Boş işte yani. Keyiflerine göre yaz.

Bu benim hayalim. Belki ben o şekilde çok mutlu ve güzel yazlar geçirdiğim için. Ama şimdiki çocuklar farklı.

Onlar hızlı hayata alışmışlar bir kere; buna benim kızlarım da dahil. Tek başına ada hayatı monoton geliyor, yavaş kalıyor artık onlara. Uzaklarda yaz kampları hayal ediyorlar ve bunu gerçekleştiriyorlar.

Herkese hayallerindeki gibi bir yaz diliyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder