Dr. Haydar Dümen Hayallerle yaşanmaz
HABERİ PAYLAŞ

Hayallerle yaşanmaz

Haberin Devamı

Erkekler bazen hayal dünyasında yaşıyor, film izliyor, internette siteleri geziyor, sohbet programlarını kullanıp günlerini gün ediyor. Unutmayın, hayallerle yaşanmaz. İnternet ya da telefonla aşk olmaz. Boş yere hayallenirsiniz ama elleriniz hep boş kalır...

BÖYLE SORU YOK

Kız ilişkiye girmiyor

Kız arkadaşım eskisi gibi benimle ilişkiye girmiyor. Neden olabilir?

CEVAP Neden, neden? Hayatta mı deden değerli okurum? Nedenler uzaktan sorgulanmaz. Uzaya bakarak yıldızlar okunmaz. Süper teleskoplar gerekir. Benim de manyetik rezonanslı bilgi teleskobum var. Sen gözünü kapat, ben okuyayım. Sonunda sen seçimini yap. 1) Kız önce seni sonra kendini tanıdı. Deneme-yanılma yöntemiyle seçimi yaptı. 2) Sen kızı hiçbir yere götürme, ruhuyla ilgilenme. Aç kurdun kuzuya bakması gibi bak, olacağı buydu. 3) Düşündü, taşındı, “Değmezmiş” dedi. 4) Ailesine olan sorumluluğu aklına geldi. 5) Kasaptaki ete soğan doğraya doğraya tencere doldu taştı, ocak söndü.


Sevgilim rahat bırakmıyor

18 yaşındayım, kız arkadaşım beni rahat bırakmıyor, sürekli sevişmek istiyor. Ama ben bundan sıkıldım. Acaba ayrılsam mı?

CEVAP Kimsenin ırgatı değilsin. Bir lokma tatlı için günlerinin ve geleceğin birikimleri tüketilmez. Bulaşmışsın bir kere. İyi ki şantaj yapmıyor. Yavaş yavaş ineceksin bu merdivenlerden. Şöyle bahaneler uyduracaksın: Bir gün ananı doktora götürdün. Ertesi gün okulda sınıf toplantınız vardı. Üçüncüde buluştun, danışıklı telefonun çaldı. Ahizeden “Hocan geldi, neredesin?” diye baban bağırıyor. Bu tür bahaneleri daha uzatabilirsin. 3 ay sonra hâlâ peşindeyse son kozunu oynarsın ve “Görüyorsun ben sana layık değilim. Sen mükemmelsin” diye kızı nasihat kargosuyla anasının yanına yollarsın.

Kocamda sertleşme olmuyor

30 yaşında kadınım, 8 yıllık evliyim. Kocam 40 yaşında. Bir kızım var. Eşim eskiden romantik ve ilgiliydi. Ama sonradan değişti. Cinsel hayatımız kötüye gidiyor. Eskiden haftada 2-3 kez birlikte olurduk ama şimdi iki haftada 1 ilişkiye giriyoruz. Eşimde sertleşme olmuyor. Kusuru kendimde aradım ama bulamadım. Dayanamıyorum. Kocam doktora gitmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili okurum, zincir bir yerden kopunca çark çalışmaz. Eşindeki sertleşme sorunu sanırım penis-damar sistemi ile ilgili. İlişkiden kaçmakta haklı. Bu durum özel bir ultrason incelemesiyle anlaşılır. Önünüzde uzun yıllarınız var, mutlaka bakılmalı. Evlilik böyle gitmez. Eğer sistem sarsıntıdaysa duygusal düzen çökmek üzeredir. Çözüm aranmazsa sağlıklı ortama kavuşulmaz. Konuşmadığı ve seninle de olayı paylaşmadığı için geleceğiniz havası puslu, sonu da yaslı olmasın dileğimle... Önerim: Eğer kocan tedaviye yanaşmazsa birkaç yıla kalmadan radikal bir karar verirsiniz. Ya bitirir ya da “Her şeye razıyım” diyerek evliliğe devam edersiniz.

* * *

Evlenmeyelim mi?

26 yaşındayım, cinsel organım çok büyük. Hayat kadınlarıyla bile ilişkiye giremiyorum. Şu an nişanlıyım. İlk ilişkide problem olur mu?

CEVAP Değerli okurum, evlenmekten vazgeçme. İlk ilişkide sorun yaşayacaksın. Bu sorunlar bir süre devam edebilir. Ancak bir ölçüde bazı öneriler ya da teknik yöntemlerle çözüm bulunur. Dikkatli ol! Kızı korkutma, ilk gece de “Olacak” diye ısrar etme.

İnternet beni bitirdi

29 yaşındayım, sürekli mastürbasyon yapıyorum. Haftada 25 kereyi buluyorum. Bu internet beni bitirdi. Artık yoruldum. Diğer kızlarla beraber olunca boşalmak bilmiyorum. Bu sorun ileride evliliğimi etkiler mi?

CEVAP Değerli okurum, evliliğinden öte, seni ve geleceğini etkiler. Her gün 3 kere kafa çeksen, 3-5 yıl sonra ne hale gelirsin? Bu nedenle yapamıyorum, edemiyorum yani kumar oynuyorum, vazgeçemiyorum gibi tuhaf iradesizliklere benim karnım tok. Her gün bir kez yap, 6 ay sonra mailini bekliyorum.

Gebe olabilir miyim?

22 yaşındayım. 1 yıldır erkek arkadaşımla birlikte oluyoruz. Bir kez o korunmadı. O gün sevgilimden bir sıvı geldi. Bu hafta adet görmem gerekiyor ama belirti yok. Sizce hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP Sevgili okurum, kapalı kutu. Elbette yakında Pandora’nın kutusu açılacak, 15 gün sonra bir gebelik testi yaptırırsın. Umarım o kutudan bir ak güvercin çıkar. Yani gebe değilsin anlamında. Ama bir atmaca çıkarsa, gebeliğin giderilmesinin yollarını ararsın.

Acıdan kıvranıyorum

17 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kız arkadaşımla geçen gün öpüşürken penisim acımaya başladı. Sonraki 2 saatte de böyle devam etti. Hatta acıdan yerimden bile kıpırdayamadım. Sizce bu neden olabilir?

CEVAP Değerli okurum, oraya kan doldu, gerildi. Dokular basınç altında kalınca tabii ki ağrıyacak. Korkulacak bir şey değil. Ama defalarca aynı şey olursa, bir üroloji uzmanı ona bakmalı. Ola ki içeride bir sorun vardır.

Sürekli mastürbasyon yapıyoruz

16 yaşındayız ve 3 arkadaşız. Günde 3 kez mastürbasyon yapıyoruz. Bir arkadaşımız erken boşalmanın sağlıklı olmadığını söyledi. İleride evlenirken sorun çıkar mı?

CEVAP Bana bakın ufaklıklar şimdi geliyorum, kulaklarınızı çekmeye. Bunun ne demek olduğunu anladınız mı? Bu yaşta bunlara kafa yormalar niye? Doğru derslere. Evlendiğinde erken boşalacakmış da zevk alamayacakmış da. Bugün mü çözeceğiz bunları? Saplanıp kalmayın bu çukurlara. Haftada 2-3 kere mastürbasyon. Ana kucağı, ders ocağına hadi.

Sevgilim şikayet ediyor

23 yaşındayım. Günde 8 defa boşalıyorum. Sizce zararı var mı? Kız arkadaşım bundan rahatsız ve şikayet ediyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, kız arkadaşın şikayet edeceğine “Hayır” deyiversin daha kolay. Bir de birleşme süren kaç saniye, kaç dakika? Ayrıca kızı bu konuda ne kadar mutlu ettiğini ve onu ne kadar hazırladığını ve orgazm olup olmadığını biliyor musun? Tek taraflı pilav kaşıklamaya devam! Değerli okurum, paylaşın, bölüşün, ortadan gidin. Bu sayılar gereksiz ve faydasız. Ve her iki taraf için zararlı.

Kan geldi

Geçenlerde 7 kere ilişkiye girdim. Penisimden kan geldi. Kısır olur muyum?

CEVAP Olmazsın yavrum. Onu da iki de bir kanatma.

Telefonda olmaz mı?


19 yaşındayım. Acaba telefonda cinselliğin zararı olur mu?

CEVAP Değerli okurum, zararı olmaz ama alıştırır sizi. Bir de bakarsın cinsellikten soğuyuvermişsin. İşte o zaman doktor doktor gezersin.

İlişkide acı çekiyorum

29 yaşında kadınım. Eşimi çok seviyorum ama cinsel ilişkide acı çekiyorum. Onunla bir araya gelmeye korkar oldum. Ne yapayım?

CEVAP Sevgili okurum, ilk önce bir kadın doğum uzmanına gideceksin. Orada organik bir sebep yoksa, bu acıyı biz yok ederiz.

Orgazm olamıyorum


21 yaşında kızım. Sevgilimle birkaç defa çok ileriye gitmeden birlikte olduk. Yatakta sevişirken orgazm olamıyorum. Başka yerde oluyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP Sevgili okurum sebebi sensin. Bünyen, ruhun. Yemeği ister masada yersin, ister yer sofrasında bilmem ki!

Ne yapacağımı şaşırdım

22 yaşındayım, bir kızla çıkıyordum, ayrıldık. Şimdi başka biriyle çıkıyorum ve evlenmeyi düşünüyorum. Eski kız arkadaşım beni sürekli arıyor ve tahrik ediyor. Sevgilimi aldatmak da istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

CEVAP Değerli okurum, eski kızdan kurtulmak için “Arama beni” diye ona bir çıkış yap. Telefonu yüzüne kapa. Ama sen yan cebime koy örneği gibisin. Sesli aşk, seks kokulu biraz pornografik bir tahrik hoşuna gidiyor olmalı.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayallere inanmak insanoğlunun evrensel zaafıdır. H.D.

15

Sıradaki haber yükleniyor...
holder