Yaşam Hayat arkadaşının elini bir an olsun bırakmıyor!

Hayat arkadaşının elini bir an olsun bırakmıyor!

Paylaş
Hayat arkadaşının elini bir an olsun bırakmıyor!

Elazığ'da yaşayan Halil Cirit, 5 yıl önce yatağa mahkum olan eşi Havva Cirit'e her Sevgililer Günü'nde karanfil alıyor. Felçli olan 50 yıllık hayat arkadaşını 5 yıldır yalnız bırakmadığını belirten Halil Cirit, verilecek bir sedyeyle eşine daha kolay hizmet edebileceğini söyledi

Elazığ’ın merkeze bağlı Aksaray Mahallesi’nde yaşayan Halil (75) ile Havva Cirit (75) çiftinin yaşam öyküleri görenlerin takdirini kazanıyor. 5 yıl önce felç geçiren ve yatağa mahkum halde yaşayan Havva Cirit’e her Sevgililer Günü’nde karanfil alan eşi Hasan Cirit, onu çok sevdiğini ve ölene kadar ona hizmet edeceğini söyledi. Eşini bir an olsun yalnız bırakmadığını anlatan Cirit, Sevgililer Günü’nde eşine hediye aldığını, bu Sevgililer Günü’nde karanfil verdiğini ifade etti.

"BU SEVGİ HERKESE ÖRNEK OLMALI"

Çiftin oğlu Ali Cirit ise, anne ve babasının sevgisinin herkese örnek olması gerektiğini belirterek "Annem 5 yıldır bu halde yatağa mahkum halde yaşıyor. Sol tarafı felçli. Ben de, kız kardeşim de gelip hizmet ediyoruz ama genelde babam bakıyor. Hiç bıkmadan usanmadan hizmet ediyor. Günün 24 saati annemin yanında. Mamasını veriyor, suyunu veriyor, üstü açılınca kapatıyor. Biz de gelip diğer ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bugün Sevgililer Günü. Babam her Sevgililer Günü’nde anneme hediye veriyor, çiçek veriyor. Örnek alınacak bir adam bana sorarsanız" diye konuştu.

"SEVGİ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMELİ"

Aksaray Mahallesi Muhtarı Abdullah Albayrak ise, Halil Cirit’in bu davranışının ödüle layık görülmesi gerektiğini ifade ederek "Bu aile için söylenecek gerçekten çok söz var. Amcamız hakikaten çok büyük bir özveriyle ailesine her fırsatta destek olmaya çalışıyor. 5 yıldır eşi yatağa bağlı olduğu halde bu amcamız hiç bıkmadan usanmadan ailesinin yanında olmuştur, ailesine destek olmuştur. Bugün dünyamızda kadın cinayetlerinin yoğun olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Gerçekten amcamız örnek alınacak bir performans sergilemektedir. Bu amcamız bana göre dünya Sevgililer Günü ödülünü hak etmiş bir insandır. Belki daha da fazlasını hak etmiştir. Ailenin bazı sıkıntıları var. Bu konuda destek bekliyoruz. Şu anda amcamızın bir sedye sıkıntısı var. Eğer onu temin edebilirsek büyük bir sıkıntısı giderilmiş olur. İnşallah hayırsever vatandaşlarımız, duyarlı vatandaşlarımız en kısa sürede yardımda bulunur ve amcamız da bu sıkıntıdan kurtularak eşine daha iyi şartlarda hizmet eder" şeklinde konuştu.

İHA

Haberin Devamı