Artun Ünsal Hayat Hanım'ın çiböreği
HABERİ PAYLAŞ

Hayat Hanım'ın çiböreği

Eskişehir’in ünlü yemeğidir çibörek ama tutkunları sadece Eskişehirliler değildir. Ben kendi hesabıma bayılırım çiböreğe, mesela. Ne var ki, İstanbul’da bile çibörek servisi yapılan lokantaların sayısı çok azdır; yerlerini de bilen bilir. Canımız çibörek çekince Eskişehir’e mi gitmek zorundayız illaki? Yok o kadar da değil; Hayat Hanım sağ olsun!

[[HAFTAYA]]

Hayat Hanımın çiböreği

Çengelköy’ün Bahçelievler Mahallesi’ndeki ev yemekleri lokantası Çağıl’da öyle güzel bir çibörek yapıyor ki, bir iki üç derken pusulayı şaşırıyorsunuz. Hamuru leziz, kıyması bol, mideyi de üzmüyor. Üç on paraya cennet taamı, mirim! Hayat ve Ertuğrul Erdir çiftinin oğullarının adını verdiği Çağıl’da çeşit çeşit çorbalar, kuru fasulye ve patlıcan karnıyarıktan dolmalara, zeytinyağlı enginara, İzmir köftesine bilumum lezzetli tencere yemekleri de bulunuyor ama sadece güler yüzlü Hayat Hanım’ın bu enfes çiböreğinden tatmak için bile uğramaya değer.
Bahçelievler Mh. Engin Cad. No: 1/B Çengelköy-İstanbul Tel: 0216 462 49 41

Haberin Devamı

Sütçü Pando

Bahar geldi, manda sütü bollaştı. Lüle kaymaklı, ballı bir kahvaltı ne güzel olur değil mi? Beşiktaş Çarşısı’nın orta yerindeki sütçü dostum Pando Sestako’nun yerine yıllardır uğrarım. Sadece kaymak için değil elbette. İstanbullu Bulgar mandıracı geleneğinin belki de son temsilcilerinden Pando ve eşi Yoanna Hanım’la arada oturur bir güzel de gevezelik ederiz. Güzel insanlardır. Siz de benim gibi yapın, önce şu albenili kaymakla başlayın, nasıl olsa bir süre sonra karşılıklı muhabbetiniz de kendiliğinden ‘ballanacaktır’. Dahası, süt, bal ve kaymaklı kahvaltıları kesmezse, size sahanda bir köy yumurtası yaparlar ki, parmaklarınızı yersiniz.
Mumcu Bakkal Sok. No: 3 Beşiktaşİstanbul Tel: 0212 258 26 16

Hayat Hanımın çiböreği

Karadeniz Pide ve Döner Salonu

Beşiktaş Çarşısı’ndaki bu üç katlı sefertası mekanın görüntüsü yıllardır değişmez. Sokak üstü döner tezgahın önünde kuyruk; içerideki minik salonlarında ise izdiham. Ahmet Durmuş kasada, biraderi Asım Usta ise tezgahta, hummalı günlük mesai devam eder durur. Döneri ve pideleri çok güzeldir. Asım Usta bir ara rahatsızlandı, kalbi tekledi. Stent taktılar. Dönercilik kolay iş değil. Tezgah sokakta. Önün ateşe, sırtın rüzgara, soğuğa açık. Bunun kışı var, yazı var. Yoğun iş temposuna ve bir sıcak bir soğuk ortama dayanmak hiç kolay değil. Bir süre istirahat etti evinde. Bizler sanıyorduk ki, Asım Usta artık kendini emekli edecek. Ne gezer? Önce dükkanın önüne bir sandalye attı; dönere uzaktan ‘nezaret’ etti. Sonra dayanamadı, yeniden döner tezgahının başına geçti. Çünkü işini öyle seviyor ki, boş oturamıyor. Tabii yıllardır tezgahta onu görmeye alışan ve o birkaç ay olmayınca, dönerde sanki eski lezzeti bulamayan müdavimlerin, Asım Usta yeniden işbaşı yapınca, iştahları bir açıldı ki sormayın. Koca döner öğlen üzeri bitiyor, yerine yenisi takılıyor. Yerine hoş geldin Asım Ustam! Tek ricamız aman bu kez çok yorma kendini emi?
Mumcu Bakkal Sok. No: 6 Beşiktaşİstanbul Tel: 0212 261 76 93

Haberin Devamı

Hayat Hanımın çiböreği

Sıradaki haber yükleniyor...
holder