Gündem Hayat kadını: "Onlara korunmalarını söyledim"

Hayat kadını: "Onlara korunmalarını söyledim"

Paylaş
Hayat kadını: "Onlara korunmalarını söyledim"

Hayat kadını: "Onlara korunmalarını söyledim"

Adana’da HIV virüsü taşımasına rağmen, tedavisini yarıda bırakan 25 yaşındaki Leyla A., para karşılığı fuhuş yaparken polis tarafından yakalandı. Sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Leyla A., "Günde ortalama 4 erkekle yatıyorum ama onlara korunmalarını söyledim" dedi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 21 Ekim 2010’da ’fuhuş’ ve ’fuhşa aracılık’ yaptığı iddiasıyla Leyla A.’yı gözaltına aldı. Sağlık kontrolüne götürülen Leyla A.’nın, kan testinde, HIV virüsü taşıdığı saptandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak gönderildiği cezaevinde 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Leyla A.’nın tedavisine, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde başlandı.

Tedavisini bir ayın sonunda yarım bırakıp, hastaneye bir daha gitmeyen Leyla A., fuhuş yapmayı sürdürdü. Leyla A., önceki akşam Bülent Angın Bulvarı’ndaki bir eve yapılan operasyonda fuhuş yaparken yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheli, sorgusunda suçunu itiraf ederek, "Ben kimseyi kandırmıyorum. Para karşılığı benimle ilişkiye girmek istiyorlar. Ben de hastalık taşıdığımı söylüyorum. Buna rağmen kabul ediyorlar, günde 4 kişiyle birlikte oluyorum. Ama korunmalarını da söylüyorum" dedi.
Sorgusunun ardından ’Bilinçli olarak hastalık yaymak ve cinsel yolla hastalık bulaştırmak’ suçlarından adliyeye sevk edilen Leyla A., çıkarıldığı mahkemece, şikayetçi olmadığı da dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Son bir ay içinde 150’ye yakın erkekle ilişkisi olduğu öne sürülen Leyla A.’yla birlikte olanların bir sağlık kuruluşuna başvurmaları istendi.