Cumartesi Postası 'Hayat kırsa da parçalarımı yapıştırırım'

'Hayat kırsa da parçalarımı yapıştırırım'

Paylaş
'Hayat kırsa da parçalarımı yapıştırırım'

Yıllardır gündemden uzak kalan Nazan Şoray 'Olay Bu' isimli single çalışmasıyla döndü. “Arayı kapatmam lazım” diyor şimdi. Şarkının mesajı: Hayat bizi kırabilir, kendimizi tamir eder, yolumuza devam ederiz.”

Röportaj: Çiğdem Ezilmez

Haberin Devamı

Nazan Hanım da hayatın kırdığı parçalarını yeniden yapıştırmayı başaranlardan. Ablası Türkan Şoray ile ilişkisini sorduk. Kıskanıp kıskanmadığını mesela. Dedi ki: “Kıskanmak yoktur bizde. Ablamla gurur duyarım. Onunla ilgili bir şey söyleyenin gözünü oyarım.”

Yeniden müziğe dönmek nasıl bir heyecan?

‘Olay Bu’ herkesin zevkle dinleyebileceği hayata dair bir şarkı. Adını, üç şarkılık albüme verdi. Klibi çok güzel, havalı, kaliteli oldu. Tanju Babacan klip için bir kıyafet tasarladı. Yılın modası; fosforlu renkte... Elbise nasıl bağırıyor! Ben de yanık tenliyim, çok beğenildi. Şimdiden yeni şarkılar aklımda şekillenmeye başladı.

Peşi sıra yeni bir albüm mü gelecek?

Albüm yapmayı sevmiyorum. Yine single yapacağız. Artık uzun aralar vermeyeceğim. Altı ay, hatta üç ay sonra... Arayı kapatmam lazım!

Haberin Devamı

‘Olay Bu’ 2014’ün şarkısı olur mu sizce?

İnşallah. Öyle ‘ben geldim, sen gittin’li uyduruk sözler yok bu şarkıda. Çerçevesi, mantığı olan, pozitif enerji veren bir şarkı. Şunu söylüyor: Hayat bizi her zaman kırabilir, kendimizi tamir eder, yolumuza devam ederiz... Hiçbir şey bizi yıldırmamalı.

Hayat kırdığında siz kendinizi nasıl tamir edersiniz?

Hayatın bir gerçeği olduğunu, gece varsa gündüzün de var olduğunu, nasılsa gecenin gündüze dönüşeceğini telkin ederim kendime.

Hayat sizi kırdığında parçalarınızı yapıştırabiliyor musunuz gerçekten? Ya da hayat sustuğunda yeniden konuşturmayı başarıyor musunuz?

Tabii ki parçaları yapıştırıyorum! Ve evet hayatı konuşturuyorum da. Hayat biraz beni susturmuştu, şimdi tekrar bana doğru gelmeye başladı.

Yıllar önceki Barış Manço şarkısı ‘Halhal’ ile yaptığınız çıkış unutulur gibi değil. İnsan düşünüyor; ‘Halhal’ daha tazeyken aynı hızla devam etseydiniz bugün nerede olurdunuz kimbilir.

Aslında aynı hızla devam ettim, hatta onun üstüne çıktım. 20 küsur sene hiçbir günüm boş kalmadan sahneye çıktım. ‘Halhal’dan sonra bir sürü şarkı ve albüm yaptım. Hiç boş durmadım. Buna rağmen insanlar ‘Halhal’da kaldıysa ne yapabilirim!

“Keşke onunla da çalışsaydım” dediğiniz kim var?

Haberin Devamı

ENBE Orkestrası ile ortak bir şarkı yapmak istiyorum.

Neden bir görünüp bir kayboluyorsunuz? Kaybolduğunuzda neler yapıyorsunuz?

İlla görünür olmak için her programa çıkan, her şarkıyı söyleyen biri değilim. Titizliğimle bilinirim. Her zaman şartları zorladım. Çöpe attığım o kadar çok şarkı var ki! Bir nevi balkonda kalmayı tercih ettim. Ama Nazan Şoray isminden ödün vermeden balkonda kaldım. Bu da bir başarıdır bence. Üstelik her seferinde yeniden keşfedildiğimi düşünüyorum. Ne güzel bir duygu bu! Her dem taze kalıyorum. Bu herkese nasip olmaz.

Dizilerden teklif yok mu?

Var ama istediğim gibi bir rol denk düşmedi. Şimdi yeni bir hikaye var: Mafya kadını.

“KALBİMDE BİR ÇARPINTI VAR”

Attila İlhan’ın dizelerini biraz değiştirsek “Ne adamlar sevdim zaten yoktular” der misiniz?

Demem. Hem o kadar çok adam olmadı hem de hepsi var.

Bu aralar hayatınızda aşk var mı?

Aşk duygusu her zaman olmalı. Bilmem, belki de kalbimde bir çarpıntı vardır! Arandığında, ilgilenildiğindeki o muhteşem, o ayakları yerden kesen duyguyu seviyorum... Zaten insanlar da onu yaşamak için “aşk, aşk, aşk” demiyor mu? Sonra da en yüksek gökdelenin tepesinden düşmüş gibi oluyorlar. Kimisi de hırs ile aşkı birbirine karıştırıyor.

Haberin Devamı

Siz karıştırmadınız mı?

Çok karıştırdım. O zaman durup kendine sorman veya birinin sana hatırlatması gerekiyor. Hırs meselesini, kendime limit koyarak çözdüm. “Şu olunca bu hırsımdan vazgeçeceğim” diye. Yoksa, ömür boyu o hırsın peşinden giderseniz zarar görürsünüz.

“Keşke daha çok hit şarkım olsaydı”

Sanatın çilesini çektiniz mi ya da çekiyor musunuz?

Çoook çektim. Emekçiyim aslında. Üç sene tiyatro yaptım, turnelere çıktım, Artvin’e kadar gittim. Ayakta alkışlandık!

Kendinizi affedemediğiniz bir konu ya da olay var mı?

Kesin ve net: Kendimi affedemediğim hiçbir şey yok. Çünkü kendimle, ailemle ve işimle ilgili ne gerekiyorsa her zaman yaptım. Yapamadıysam, o an şartlar öyle icap ettiği içindir. Ama içimde ukde kalanlar var... Daha çok bana ait hit şarkım olabilirdi. Olmadığı için üzülüyorum ama bunda suçum yok. Benim hedeflerim hep büyük oldu. Zoru başarmayı sevdim.

Haberin Devamı

(02.08.2014 tarihli ekten alınmıştır)