Gündem Hayata 45 dakika mola verdi

Hayata 45 dakika mola verdi

Paylaş
Hayata 45 dakika mola verdi

Antakya'da Hatice Çelikdemir'in kalbindeki aort damarında yırtık tespit edildi. Doktorlar Hatice Çelikdemir'i acil ameliyata aldı. Yırtık damar, hastaya 45 dakika hiçbir yaşam desteği verilmeden yapay damarla değiştirildi

1 HAFTA ÖNCE ANNE OLDU

Haberin Devamı

İskenderun’da Hatice Çelikdemir (36), bir hafta önce 2’nci kez anne oldu. Hatice Çelikdemir doğumdan sonra sırt ve göğüs ağrısı şikayetleriyle tekrar hastaneye kaldırıldı. Hatice Çelikdemir’in kalbinden çıkan aort damarında yırtık tespit edildi. Doktorlar ameliyat edilmezse hayatını kaybedebileceğini söyledi. Hatice Çelikdemir önceki gün ameliyata alındı. 5 saat süren ameliyat sonunda hastanın yırtık olan aort damarı yapay damarla değiştirildi.

‘RİSKİ BÜYÜK AMELİYATTI’

Hatice Çelikdemir’e tıp dilinde ‘Derin Hipotermik Total Sirkulatuvar Arrest Uygulaması’ adı verilen yöntem uygulandı. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Adnan Celkan yöntemle ilgili şu bilgileri verdi: “Başarılı olan ancak bir o kadar risk taşıyan bu yöntemde hastanın vücut ısısını 17 dereceye kadar düşürüp 45 dakika süreyle tüm yaşam desteğini çekiyoruz. Damar değiştirme işi 60 dakika sürseydi hastanın beyin ölümü gerçekleşirdi. Zor bir ameliyattı.”

Haberin Devamı

‘YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM’

Sağlığına kavuşan Hatice Çelikdemir, ameliyata bir daha çıkmamak üzere girdiğini belirterek, “Doktorum bana tüm gerçekleri söylemişti. Eşim ve yakınlarımla helalleştim. Ameliyat masasından hiç uyanamayabilirdim. Çok şükür, yeniden doğmuş gibiyim” dedi. Hatice Çelikdemir’in bakkal olan eşi Sinan Çelikdemir (34) ise, “Eşim ameliyata girerken çok dua ettim. Çok şükür Allah onu bana ve çocuklarıma bağışladı” diyerek sevincini dile getirdi.

Ufuk AKTUĞ/DHA