Gündem Hayata böyle tutundular

Hayata böyle tutundular

Paylaş
Hayata böyle tutundular

Yaşamına son vermek için kendini Yeşilırmak'a bırakan genç kızı bir adam suya atlayarak kurtardı

Amasya'da sevgilisinden ayrıldığı için Yeşilırmak'a atlayarak ölmek isteyen 23 yaşındaki Türkan Zileli, suda kaybolmak üzereyken yoldan geçen 28 yaşındaki Ali Gülcü, suya atlayarak kendisini kurtardı.

'ÇOK SEVİYORDUM' DEYİP ATLADI

Amasya'da dün akşam meydana gelen olayda, iddialara göre Yeşilırmak kenarındaki banklara oturup ağlayan Türkan Zileli, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında köprünün korkuluk demirlerine çıktı. Kısa bir süre korkuluklara tutunarak bekleyen genç kız, "Çok seviyordum" diyerek çevredekilerin şaşkın bakışları arasında kendisini yaklaşık 10 metreden serin sulara bıraktı.

200 METRE SÜRÜKLENDİLER

Bunun üzerine vatandaşlar polisi arayarak haber verirken, akıntıya kapılan Zileli'de sürüklenmeye başladı. Genç kızın köprüden atladığını gören inşaat işçisi Ali Gülcü'de Türkan Zileli'nin ardından suya atladı. Genç kızı yakalamayı başaran Gülcü, yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra bir ağacın suya değen dalına tutundu. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde bekleyen iki genci olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri sudan çıkardı.

'BENİ DE DİBE ÇEKECEKTİ'

Türkan Zileli'yi kurtaran Ali Gülcü ise, genç kızın kendisine suyun içinde zorluk çıkardığını belirterek, "Kendisini benden kurtarıp, sulara bırakmaya çalıştı. Mücade ettik. Bir ara benide dibe çekecekti. Yaklaşık 200 metrelik bir bölümde kıyıya çekebilmek için mücadele verdim. Duvarın kenarında bulunan bir dal parçasına tutunarak genç kızıda sıkıca tuttum. Sonra da bizi yukarı çıkardılar " dedi. Amasya Şerefettin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Türkan Zileli, sevgilisinin kendisini terk etmesi üzerine ölmek istediği belirtirken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Savaş TUTAK / AMASYA,(DHA)



Haberin Devamı