Gündem Hayata dönüş

Hayata dönüş

Paylaş
Hayata dönüş

Eroin bağımlısı genç kız, kendisini bu illetten kurtaracak tedaviyi kabul edip Adana'dan İstanbul'a geldi

HELAL BÖYLE ANNEYE

Adana’da yaşayan F.K. henüz 19 yaşında bir genç kız. Uyuşturucu illeti, ömrünün ilkbaharındaki genç kızı esir alıp hayatını kara kışa döndürdü. Eroin bağımlısı F.K. daha düne kadar tedavi olmayı kesinlikle kabul etmiyordu. Anne Zine Y. 11 Ocak’ta kızı evde eroin kullanırken polisi arayıp ihbarda bulunmuştu. Anne buna mecburdu.

EROİNİN ESİRİ OLMUŞTU

Annenin yardım çığlığını duyup eve giden polisler, F.K.’yı alıp Adana’daki Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürmüştü. Doktorlara da tedavi olmayacağını söyleyen genç kız hastaneden bırakılmıştı. Genç kız hastane önünde eroin krizine girmişti.

POSTA HAREKETE GEÇİRDİ

Genç kız eroin krizi sırasında yere düşüp çırpınmıştı. Kız daha sonra evine dönmüştü. Kızın eroin krizine girmesi 12 Ocak tarihli POSTA’da yer almıştı. Haberimizi okuyan İstanbul Ümraniye’deki NP İstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin yönetimi Adana Valiliği’ni aradı.

HASTANEYE YATIRILDI

Hastane yönetimi, valiliğe F.K.’yı ücretsiz tedavi edeceklerini bildirdi. Valilik de genç kızı tedaviye ikna etti. Valilik kızı dün narkotik şubeden bir kadın polis ve annesinin gözetiminde uçakla İstanbul’a gönderdi. Kız eroinden kurtulma tedavisi için hastaneye yattı.

Salih ÜÇTEPE-M. Akif ERDEM/DHA

2