Gündem Hayata dört elle sarıldılar

Hayata dört elle sarıldılar

Paylaş
Hayata dört elle sarıldılar

Prematüre doğan dördüzler tedavilerinin ardından bir araya geldi

Denizli'de 7 yıldır bebek hasreti çeken Leyla-Seyithan Yağan çiftinin tüp bebek yöntemiyle 1,5 ay önce yedi aylık olarak dünyaya gelen dördüzleri, hayata dört elle tutundu.

Kuvöz yetersizliği nedeniyle ikisi Isparta´ya sevk edilen bebekler, kendilerini toparlayınca Esentepe Mahallesi´ndeki evlerine getirildi. Ailenin ekonomik durumunu dikkate alan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü dördüzlerin bakımı için aylık 525 lira maaş bağlayacak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da bir yıllık mama ihtiyaçlarını karşılayacak.

Haberin Devamı

Ev hanımı Leyla ve inşaat işçisi Seyithan Yağan çifti 7 yıl bebek sahibi olamayınca geçen yıl Özel Sağlık Hastanesi´nde tüp bebek tedavisi görmeye başladı. Tedavi sonunda 1.5 ay önce genç çiftin dördüz bebeği dünyaya geldi.

MEKİK DOKUDULAR

1.5 ve 1.75 kilogram doğan Muhammet, Fetullah, Ecrin ve İdaal Sahra isimli dördüzler hayati tehlike taşıdıkları için hemen ventilatörlü (solunum cihazlı) boş kuvöz arandı. Ancak, boş küvöz olmadığı için bir bebek Denizli Devlet Hastanesi´ne, bir bebek Denizli´de Özel Cerrahi Hastanesi´ne diğer iki kardeş ise Isparta Devlet Hastanesi´ne sevk edilerek tedavilerine başlandı.

Anne Leyla Yağan günlerini Isparta-Denizli arasında mekik dokuyarak geçirirken, hayata dört elle sarılan dördüzler 1.5 aylık bakım ve tedavi sonrası aileye teslim edildi. Dördüzler 1,5 aylık ayrılıktan sonra Esentepe Mahallesi´ndeki evlerinde bir araya geldi. Hayati tehlikeyi atlatan dördüzlere kavuşan anne babayı bebeklerin aylık 2 bin lirayı bulan masrafları düşündürmeye başladı. Aileye Valilik ve Belediye sahip çıktı.

BAKIMLARI İÇİN AYLIK BAĞLANDI

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü dördüzlerin bakımı için aylık 525 lira ücret verilmesini kararlaştırırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bebeklerin bir yıllık mama masraflarını üstlendi. Denizli Belediyesi de dördüzlerin bebek bezi masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Anne Leyla Yağan, çocukların yedi aylıkken sezaryenle alındığını belirterek, prematüre oldukları için özel bakım gerektiğini ve aylık masraflarının 2 bin lirayı bulduğunu söyledi. Eşinin Bodrum´da inşaat işçisi olarak çalıştığını kaydeden Leyla Yağan, ``Ailemizin maddi desteği ile bebek sahibi olabildik. Yedi yıl sonra bir çocuk beklerken ikisi kız dört çocuğumuz oldu. Eşimle dünyalar bizim oldu ama dört çocuğu nasıl büyüteceğimiz sorusu sevincimizi yarım bıraktı'' diye konuştu.

ÖZEL MAMA GEREKİYOR

Bebekler için özel mama kullandıklarını söyleyen anne Leyla Yağan, ``Bebekler düşük kilolu olduğu için özel mama gerekiyor. Günde bir paket özel mama ile bir paket bebek bezi gidiyor. Sadece mama ve bez masrafları ayda 2 bin lirayı buluyor. Bir de sağlıkları açısından sürekli kontrol gerekiyor. Çok zor durumdaydık. Devlet bize sahip çıktı. Bebeklerin mama ve bez giderlerini üstlendi. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Haberin Devamı

Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürü Ahmet Altın da Yağan Ailesi´nin evine giderek incelemelerde bulundu. Altın, ``Dördüzlerin bakımları için aileye aylık 525 TL nakdi yardım yapılacak. Ayrıca başka ihtiyaçları varsa bunlar da karşılanacak. Onlar için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

DENİZLİ, DHA