Derya Özel Hayata tutunan küçük yumruklar
HABERİ PAYLAŞ

Hayata tutunan küçük yumruklar

Haberin Devamı

Bebeklerim erken doğumla dünyaya geldiklerinde ilk endişem onların kuvöze ihtiyaç duyup duymadıkları olmuştu. Neyse ki 1.800 gr ağırlığındaki Mavi bile buna ihtiyaç duymadan, gelişimini de sağlıkla tamamlayarak çok kısa sürede olması gereken ağırlığına kavuşmuştu. Fakat ben uzunca bir süre bebeklerimin prematüre olduklarını düşünmüştüm. Aslına doğru bildiğim yanlışı birçok insanın da benim gibi bildiğini ancak gerçek bir prematüre annesiyle tanıştığımda fark ettim. Normal gebelik süresi en az 9 ay 15 gün olmalıdır. Yani normal gebelik 38 hafta ile 42 hafta arasında sürer. Gebelik 37 haftadan önce sonlanırsa doğan bebeğe “prematüre” denir. Prematüre bebekler de kendi aralarında üçe ayrılıyor.

24–31 Hafta: İleri derece prematüre
32- 35 Hafta: Orta derece prematüre
36- 37 Hafta: Sınırda prematüre

Türkiye’de doğan her 10 bebekten 1’i dünyaya prematüre olarak geliyor ve hayata tutunmak için özel bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Velhasıl, bu kadar erken doğan bebeklerin ne kadar ufak olduklarını tahmin bile edemezsiniz. Yoğun bakımda hayata tutunmaya çalışan bu minik bedenlerin ihtiyaçları da, normal zamanda doğan bebeklerden çok daha farklı oluyor. Mesela o kadar minikler ve ciltleri o kadar hassas ki, en ufak boy bebek bezi bile onların ihtiyacına cevap veremiyor. En ufak yeni doğan boy bebek bezinin neredeyse üçte biri kadar bir beze ihtiyaç duyuyorlar.

Hayata tutunan küçük yumruklar

Şimdi güzel habere geçelim; Prima, bu küçük kahramanların büyük mücadelesinde yanlarında olmak için dünyanın en küçük bebek bezini üretti. Prematüre bebeklerin ihtiyaçları düşünülerek, yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşireleriyle birlikte tasarlanan prematüre bebek bezini hastanelere bağışlayan Prima, El Bebek Gül Bebek Derneği ile bir sosyal sorumluluk kampanyasına da imza attı.

Prima, El Bebek Gül Bebek Derneği ile bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak derneğin prematüre bebekler ve ailelerine destek olmak amacıyla yürüttüğü faaliyetlere aktarılmak üzere Anne Bebek Fonu’na bağış yapıyor. Prematüre bebeklerle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla sosyal medyada da bir kampanya başlatıyor. Prima, prematüre bebekler için #prematüregücü ve #prima etiketiyle farkındalık videosunu paylaşanlar için bu fona bağışta bulunacak. Ayrıca Prima, CarrefourSa ile bir işbirliği gerçekleştirerek satın alınan her bir Prima paketi için ve prima.com.tr üzerinden Prima ailesine katılan her kişi için Anne Bebek Fonu’na katkıda bulunuyor.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde, siz de bu ailelerin ve bu minik kahramanların, sosyal medya paylaşımlarınızla yanında olabilirsiniz.

Hayata tutunan küçük yumruklar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder