Pazar Postası Hayatı kolaylaştıran tasarım bavullar
Paylaş
Hayatı kolaylaştıran tasarım bavullar

Hayatı kolaylaştıran tasarım bavullar

Bu bavullar adeta sanat eseri

Haberin Devamı

Elbiseler, takılar, ayakkabılar derken bavullar da tasarımdan nasibini aldı. Sıradışı bavul ve kullanışlı çanta deyince şimdilerde İngiliz tasarımcı Sarah Jane Williams akla geliyor. Unutulmaya yüz tutmuş el işçiliğiyle ‘Williams British Handmade‘ isimli çantalar üreten tasarımcı ancak sipariş üzerine çalışıyor.

El işini yaşatıyor

Sarah Jane Williams Londra’nın ünlü moda okulu London College of Fashion’da okumuş. Eğimini ‘Modada El Sanatı’ üzerine yaptığı masterla tamamlamış. Kendi tasarımlarını üretmeye karar verdiğinde yaptığı her parçayı özel kılmak ve unutulmaz olmasını istemiş. Bunun için de kendini günümüz moda endüstrisinde kaybolmaya yüz tutmuş el işçiliğini yaşatmaya adamış. Bu amaçla bir marka yaratmış Sarah Jane Williams: Williams British Handmade. Çanta ve bavullardan oluşan koleksiyonuna ‘El işi moda’ adını koymuş sanatçı... Üretimin ilk aşamasından son aşamasına kadar elle özenle yapılan çantalar ve bavullar, sıradışı ve esprili. Sarah James Williams bakın bir röportajında ‘El işi moda’ adlı tasarımlarını nasıl anlatıyor: “Tasarımlarıma geleneksel çanta ve bavulların günümüze uyarlanmış hali denebilir. Ama aynı zamanda moda endüstrisinde el işçiliğinin değer kaybetmesine karşı bir duruş. Geleneksel yöntemler artık yeteri kadar ilgi görmüyordu. Ve ne yazık ki bir sonraki kuşaklar bunları göremiyordu. Tasarımlarımdaki amaç el işçiliğini kullanarak hiç görülmemiş, orijinal bir koleksiyon ortaya koymak. Müşteri kitlem de el işçiliğine önem veren kişilerden oluşuyor”

Haberin Devamı

Salvador Dali’den esinlenmiş

Sanatın her dalından etkilendiğini söyleyen sanatçı gezmeyi çok seviyor. Çizim defterini de her zaman yanında taşıyor. Gezdiği şehirlerde gözüne çarpan yapılar, sanat eserleri ona ilham veriyor. Sanatçıya ‘El işi moda’ adlı koleksiyonunda ilham veren Salvador Dali’nin eserleri olmuş. İngiliz sanatçı bir de 1930’lu yılların tasarımcısı Elsa Shaiarelli’nin sürrealist çantalarından çok etkilenmiş. Ancak Sarah Jane Williams’ın en önem verdiği nokta yaptığı her parçanın dayanıklı olması ve nesilden nesile aktarılabilmesi. Bunun için tasarımlarını İngiliz atlarının dizginlerinin yapımında kullanılan deriden üretiyor. Hayalindeki şekilleri bavul ve çantalara aktarmak için de bükülebilen kontrplak malzeme kullanıyor. Tasarım çanta va bavulların sapasağlam olan el dikişleriyse fazlasıyla belirgin. Ayrıca çanta ve bavulların kenarındaki pirinç tasarımların şıklığına şıklık katıyor.

Haberin Devamı

Ham dayanıklı hem kullanışlı

Sarah Jane Williams imzalı çanta ve bavulların asimetrik şekillerinden dolayı kullanışsız olduğunu sakın düşünmeyin! Aksine hepsinin ayrı ayrı özelliği var ve çok kullanışlı. Her ne kadar Sarah Jane Williams tasarımları için ‘herkes istediği gibi kullanılabilir’ dese de, tasarımlarında kıyafetler, takılar, aksesuarlar için düşünülmüş bölmeler var. İş için kullanılan çantalar evraklar, diz üstü bilgisayarları taşımak için de ideal. Romantizmi ve lüksü sevenleri de unutmamış İngiliz tasarımcı. Pikniğe giden romantik çiftler için de özel bir çanta hazırlamış. Çantada şarap şişeleri, tabaklar için korunmalı özel bölümler yer alıyor. Sadece sipariş üzerine çalışan ve kişiye özel fiyatlar belirleyen Sarah Jane Williams’a siz de sipariş verebilirsiniz. Bunun için sarah@williams-handmade.com ‘a e-mail atmanız yeterli.

Haberin Devamı

Bu yazı 27 Şubat 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır