Gündem Hayatı yıkıldı

Hayatı yıkıldı

Paylaş
Hayatı yıkıldı

17 Ağustos 1999'daki depremde Yalova'da ikiz oğullarını ve eşini kaybeden Hülya Bilge'nin o günden sonra yaşadıkları Yeşilçam filmlerindeki dramları aratmıyor

17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde Yalova’da kapıcılık yaptıkları apartmanın yıkılmasıyla eşi ile ikiz oğullarını kaybeden, 4 gün sonra enkazdan yaralı çıkartılan Hülya Bilge’nin (48) o günden beri başına gelenler Yeşilçam dramlarını aratmıyor.

Enkaz altında kalan Hülya Bilge’nin kırılan ayaklarına ameliyatla platin takıldı. Böbreğinin biri, safra kesesi ve dalağının bir bölümü de ameliyatla alındı. Uzun süren tedavilerinin ardından taburcu olup, tek başına hayata tutunmaya çalışan Hülya Bilge, bir otelde temizlikçi olarak çalışmaya başladı.

Bir adamla nikahsız yaşamaya başlayan Hülya Bilge, bu beraberlikten 2001’de bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak çocuğunun babası, oturdukları evin sahibinin kızıyla kaçınca, ‘Ayşegül’ adını verdiği 10 günlük kızıyla sokağa atıldı.

Başına gelmeyen kalmadı

Adana’ya taşınan Hülya Bilge, çöplerden atık malzemeler toplayıp satarak kızını büyütmeye çalıştı. Ancak parasızlık nedeniyle kızını yurda vermek zorunda kaldı. “Yaşlı bir kadın ile 2 çocuğuna bakıcılık yapıyordum. Paramı isteyince beni dövdüler” diyen Hülya Bilge deprem felaketinin ardından yaşadığı tüm güçlükler yetmezmiş gibi, son olarak da trafik kazası geçirdi.

Geçen hafta bir otomobilin çarpmasıyla ayaklarından ve kolundan yaralanan Hülya Bilge, bir hayırseverin yardımıyla tek odalı gecekonduya sığındı.

Elektrik ve suyu olmayan odada bir yatak, bir piknik tüpü ve bir tavadan oluşan eşyalarla hayatını sürdüren Hülya Bilge, “Artık dayanacak gücüm kalmadı. Yardım eli uzatılmasını istiyorum” diye konuştu.  Mehmet KAYMAK/DHA