Sayım Çınar Hayatın anlamı; Aşk ve yemek
HABERİ PAYLAŞ

Hayatın anlamı; Aşk ve yemek

Bu hafta size edebiyat dünyasından bir yarışma haberi vermek istiyorum: Zeynep Cemali Öykü Yarışması başlıyor! Çocukları ve gençleri edebiyata yakınlaştıran çağdaş kitaplar yayımlayan Günışığı Kitaplığı ülke çapında tüm 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini öykü yazmaya çağırıyor. Çocuk edebiyatımızda silinmez izler bırakan değerli yazar Zeynep Cemali’nin anısına düzenlenen öykü yarışmasına, bütün ilköğretim ikinci kademe öğrencileri katılabilecek. Ayrıntılı bilgiyi www.gunisigikitapligi.com ‘dan öğrenebilirsiniz.Bu hafta sizler için seçtiğim kitaplar da oldukça renkli...

Haberin Devamı

HAYATIN ANLAMI: AŞK VE YEMEK

Kadın, Yemek ve Tanrı

Geneen Roth/April Yayıncılık

Amazon.com çok satanlar listesinde aylardır ilk sıralarda yer alan, Oprah Winfrey başta olmak üzere birçok ünlünün başucu kitabı olan ‘Kadın, Yemek ve Tanrı’ ocak ayında April Yayıncılık tarafından yayınlandı.

[[HAFTAYA]]

Geneen Roth’un hikâyesi aslında tüm kadınları ilgilendiriyor. Kendini boşlukta hisseden ve bunu yemekle doldurmaya çalışan insanların konu edildiği kitap yararlı öğütlerle beraber yeni bir hayat stili de müjdeliyor okuyucuya. Yeni yıl kararlarını uygulamaya geçirmekte zorlanan herkes için iyi bir yılbaşı hediyesi. Kitabın öne çıkan sloganı da etkileyici: Yemek ile olan ilişkiniz kendinizle, hayatla, dünyayla olan ilişkinizdir.

BİR BABA-OĞUL ROMANI

Karakter

Ferdinand Bordewijk/Galata Yayıncılık

Bu, avukat/yazar F. Bordewijk’in (1884-1965) başyapıtı sayılmakta. Bordewijk, Hollanda’nın en önemli yazarlarından biri olarak gösteriliyor. Hikaye, 1920’lerin Rotterdam’ında geçer. Joba, Dreverhaven’in evinde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Zaman içinde onlar sadece bir kere birlikte olurlar fakat Joba hamile kalır, kendisi ve oğlu için bir hayat kurmak üzere işverenini terk eder. Böylece Katadreuffe evlenmemiş, yoksul bir annenin oğlu olarak II. Dünya Savaşı öncesi dünyaya gelir. 1997 yılında kitap Mike Van Diem tarafından filme uyarlandı. Hakiki roman sevenlere duyurulur.

RUH SAĞLIĞINDAN ŞÜPHE DUYANLARA

Paranoyak

Dennis Diclaudio/Ntv Yayyınları

Haberin Devamı

Herkesin “Ben öyleyim” diyerek ilan ettiği ruh hastalığına paranoya diyoruz. Paranoyak adlı kitap, en yersiz saplantıların nedenleri ve tedavi önerileriyle, birbirinden tuhaf 45 ruhsal bozukluğu tanıtıyor. Aslında “iç ses”lere bakacak olursanız, her hastalık kendini anlatıyor. Bazılarının ruhu bedenine sığmazken bazılarının elleri arabaya sığmayacak kadar kocamandır. “Ben paranoyak mıyım?” diye sormayın, hemen bu kitabı okuyun.

FİLM TADINDA BİR ROMAN

Arda’nın Derdi Ne

Necati Tosuner/Günışığı Kitaplığı

Necati Tosuner’den çocuklar için bir armağan! Büyümek ve değişimi kabullenmek üzerine şiirsel bir roman! Arda ve ailesi, babaannenin ölümünün ardından dedenin evine taşınmıştır. Aynı evde yaşamak, dede Eşref Bey’le Arda arasında özel bir bağ kurulmasına yol açar. Eşref Bey, ilginç karakteriyle büyük-küçük herkesin hayatında önemli bir yer edinmiştir. Her zamanki gibi sofranın başında toplandıkları bir gün, dedenin sandalyesi boş kalır. Arda ve ailesi merak içindedir. Acaba Eşref Bey nerededir?

Haberin Devamı

MEKSİKA, AMERİKA’YA KAFA TUTUNCA

Kartal Koltuğu

Carlos Fuentes/Can Yayınları

Dünya edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Carlos Fuentes, politik romanlarıyla ülkesi Meksika’yı dünya gündemine taşımaya devam ediyor. Kartal Koltuğu, Başkan Lorenzo Teran, seksi, büyüleyici, kurt politikacı MarÌa del Rosario Galvân gibi birbirinden renkli kahramanları ve ilginç kurgusuyla bir solukta okuyacağınız, düşündürücü bir roman. Her zamanki Fuentes zekâsıyla kurulmuş, alabildiğine eğlenceli bir taşlama. Yıl 2020. Meksika hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri’ne kafa tutar. O gün, bir kereliğine de olsa ilkeler galip gelmiştir.

BÜYÜLERİN EN TEHLİKELİSİ; AŞK

Mekanik Melek

Cassandra Clare/Artemis Yayınları

Cassandra Clare ilgisini romanlara yöneltmeden önce uzun yıllar Hollywood Reporter’da gazetecilik yaptı. “Ölümcül Oyuncaklar Serisi” sayısız çoksatar listesinde yer aldı. Bu kitapta,on altı yaşındaki Tessa Gray, ağabeyini bulmak için okyanusu aşıp Kraliçe Viktorya’nın hükmü altındaki İngiltere’ye geliyor, onu burada korkunç bir sır bekliyor. Londra’nın Aşağıdünya’sının ıssız sokaklarını vampirler, büyücüler ve diğer doğaüstü yaratıklar ele geçiriyor. Fantastik bir dünyayı tanımaya ne dersiniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder