Gündem Hayatını adadığı davayı kaybetti

Hayatını adadığı davayı kaybetti

Paylaş
Hayatını adadığı davayı kaybetti

Hasan Ersoylu açtığı davanın reddedildiğini 3 yıl sonra bildiren avukatını “Hakkımı aramamı engelledi” diyerek şikayet etmişti. İki ay önce ölen Hasan Ersoylu bu davayı da kaybetti

Ordu’da yaşayan 63 yaşındaki Hasan Ersoylu, 1994’de işlemediği bir cinayetle suçlanarak 20 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Hasan Ersoylu, haksız yere 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra 1998’de gerçek suçlunun ortaya çıkmasıyla ‘Pardon’ denilerek serbest bırakılmıştı. Cezaevinde yattığı sırada bir bacağı sakat kalan Hasan Ersoylu’yu eşi de terk edince hayatı kabusa dönmüştü.

Haberin Devamı

AİHM’E DAVA AÇMIŞTI

Yaşadığı onca acının üzerine Hasan Ersoylu, haksız yere cezaevinde yattığı için hukuk mücadelesi başlatmıştı. Hasan Ersoylu, avukatı aracılığıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) 1 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. AİHM, Türkiye’deki iç hukuk yolları tüketilmediği gerekçesiyle davayı 2003’de reddetmişti. Ancak Hasan Ersoylu, AİHM’in ret kararını 3 yıl sonra öğrenmişti. Hasan Ersoylu bunun üzerine ‘İtiraz hakkımı yitirmeme neden oldu’ diyerek avukatı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine avukatı Ergun Özer’e ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açılmıştı.

AKCİĞER KANSERİNDEN ÖLMÜŞTÜ

Yaşadığı onca acının ‘Pardon’ denilerek geçiştirilmesini bir türlü hazmedemeyen Hasan Ersoylu bu arada akciğer kanserine yakalanmıştı. Hayatının son günlerini davayı kazanma umuduyla geçiren Hasan Ersoylu, geçen ekimde ölmüştü. Hasan Ersoylu, ömrünü harcadığı davayı ölümünden sonra kaybetti. Mahkeme, ‘görevi kötüye kullanma suçu ispatlanamadığı’ gerekçesiyle avukatın beraatine karar verdi.

Haberin Devamı

Erol KÜÇÜKOĞLU/DHA