Dünya Hayatını kurtardığı küçük kızın mezuniyetini gördü

Hayatını kurtardığı küçük kızın mezuniyetini gördü

Paylaş
Hayatını kurtardığı küçük kızın mezuniyetini gördü

Josibelk Aponte ve Peter Getz'in hayatları 19 yılda iki kritik zamanda birleşti, ikincisi herkesin kalbine dokundu

5 yaşındaki Josibelk Aponte ve dayısının içinde bulunduğu daire birden alev almış ve o sırada uyuyan adam küçük kıza yardım edememişti. Annesi işte olduğu sırada gerçekleşen yangının her yeri sarmasının ardından bir itfaiye erinin onu kurtardığını, hemen ardından bir polis memurunun onu kucakladığını hatırlayan Josibelk için sonrası pek net değil...

Dumandan aşırı derecede etkilenen ve kalp krizi geçiren kız hastaneye kaldırıldı ve hayata tutunmayı başardı, ama onu hayata döndüren asıl kişi o polis memuruydu: Peter Getz.

Küçük kız binadan çıkarıldıktan sonra ona kalp masajı yapan ve hastaneye yetiştiren oydu. Tedavisi boyunca da her gün yanına uğradı ve moral vermeye devam etti.

1998 yılında Amerika'nın Connecticut eyaletinde yaşanan bu olayın üzerinden yıllar geçti.

19 YIL SONRA GELEN DAVET



Şimdi 23 yaşında olan genç kız üniversiteye gitti ve nihayet mezun olma vakti geldi.

O ve ailesi, Peter Getz'i hiç unutmamış, ona olan şükran borçlarını nasıl ödeyeceklerini düşünürken Josi'nin aklına bir fikir geldi, onu mezuniyetine davet edecekti.

Yaşanan yangının ardından taşınmışlardı ve polis memuru da artık emekli olmuştu, ama Josi ona Facebook üzerinden ulaşmayı başardı.

MEZUNİYET KONUŞMASINDA ONU UNUTMADI

Peter Getz bu teklifi seve seve kabul etti ve artık genç bir kız olan Josibelk'in mezuniyet konuşmasında adını duyunca gözyaşlarını zor tuttu.

Genç kız şunları söyledi:



"Mezuniyet sevincimi benim için önemli olan herkesle paylaşmak istiyorum, bana yardım eden, bana destek olan herkesle... Ben ölümden döndüm ve bana bir şans daha verildi, bunun mimarı Peter ve o sırada orada olan tüm çalışanlardı. Sizleri seviyorum"

Haberin Devamı