Dünya Hayatının aşkını Peru'da buldu

Hayatının aşkını Peru'da buldu

Paylaş
Hayatının aşkını Peru'da buldu

İstanbul'da yaşayan Hasan Duman internetteki arkadaşlık sitesinde iki yıl önce Peru'nun başkenti Lima'da yaşayan Maria ile tanıştı ve...

ÇEVİRİ PROGRAMIYLA YAZIŞTILAR

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan Hasan Duman (24), internetteki arkadaşlık sitesinde iki yıl önce Peru’nun başkenti Lima’da yaşayan Maria ile tanıştı. Ancak bir sorun vardı. Hasan Duman yabancı dil bilmiyordu. Maria da sadece İspanyolca anlıyordu. Ortak lisan bulamayan ikili, arkadaşlık sitesinde bulunan ‘çeviri programı’ sayesinde yazışmaya devam etti.

UĞRUNA İŞİNDEN KOVULDU

Hasan Duman’ın Türkçe yazdığını Maria internet programı aracılığıyla İspanyolca okuyordu. Hasan Duman, Maria ile 1 yıl boyunca bu şekilde sohbet etti. Lisan sorununu çözen ikili en büyük zorluğu iki ülke arasındaki saat farkı nedeniyle yaşadı. Bütün gece Maria ile sohbet edip uykusuz kalan Hasan Duman Kadıköy Belediyesi’ndeki işine sık sık geç gittiği gerekçesiyle kovuldu.

Haberin Devamı

15 BİN KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

1 ay İspanyolca kursuna giden Hasan Duman ailesinin de izniyle 15 bin kilometre uzaklıktaki Peru’ya gitti. Peru’da evlenen çiftin şimdi ‘Elif’ adında bir kızları var. Hasan Duman “Maria’yı görür görmez evlenme teklif ettim. Kültür farklılığından ötürü başlarda sorun yaşadık ancak çocuktan sonra hepsi bitti” diyor. Hasan Duman, Lima’da telefon kartı satarak geçimini sağlıyor.

AA