Yaşam Hayatta bir kez yaşanacak olayı böyle kaçırdı

Hayatta bir kez yaşanacak olayı böyle kaçırdı

Paylaş
Hayatta bir kez yaşanacak olayı böyle kaçırdı

Telefonuna bakan bir adam hemen yanından geçen bir balinayı fark etmedi bile

Dijital çağda, gündemden uzak kalma korkumuz had safhalara çıktı. Hatta bu konuda bir terim bile var: Fear of Missing Out (FOMO), yani “bir şeylerden geri kalma korkusu”. İşte bu korku, bazen teknolojik gündeme yakın, ancak gözümüzün önünde yaşananlara uzak kalmamıza sebep olabiliyor.

Haberin Devamı

Fotoğrafçı Eric Smith’in paylaştığı fotoğrafta telefonuna bakan bir adam ve hemen yanından geçen bir balinanın kamburunu görüyorsunuz. Fakat adam belki bir daha yaşayamayacağı bu anı telefonuna daldığı için gözden kaçırmış.

ABC kanalına konuşan Smith, o anları şöyle anlattı; “Balinalar Redondo sahiline gelmişti ve hemen yanlarında da demir atmış bir yelkenli vardı. Balinalar yelkenlinin yanından geçtiği sıralarda yaklaşık 20 metre uzaklıktaydım. Bu karşılaşma esnasında yelkenlideki adam, kafasını kaldırıp bir kere bile balinalara bakmadı. Telefonuna dalmıştı.”

Yelkenli ve balinaların yaklaşık 5 tane fotoğrafını çeken ama genç adamın bir kere bile kafasını kaldırmadığını söyleyen Smith, “Telefonlarımıza gömülüp kaldığımız için hepimiz suçluyuz. Bunu ben bile yapıyorum. Cep telefonlu hayatın daha iyi olduğu görüşündeyim, fakat onlar yüzünden de çevremizde olup bitenleri kaçırdığımız da gözle görülür bir gerçek” diye konuştu. (Radİkal)

Haberin Devamı