Gündem Haydarpaşa Garı yanıyor

Haydarpaşa Garı yanıyor

Paylaş
Haydarpaşa Garı yanıyor

Haydarpaşa Garı'dan henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Garın çatısında başlayan yangını söndürmek için çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı’nın çatısında çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Garın üst katında başlayan ve tüm çatı katını saran yangın, İstanbul’un Avrupa yakasından da görünürken yangını söndürme çalışmaları da sürüyor.

Yangına Kartal, Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri müdahale ederken, itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasındaki itfaiye ekiplerinden de yardım talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Yangın nedeniyle gar binası çalışanlarının ve yolcuların tahliye edildiği belirtilirken polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.

Bu arada yangın yerine hareket eden bazı itfaiye ekiplerinin ise yoğun trafik nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorlandığı belirtiliyor.

Tarihi binanın daha önce de Birinci Dünya Savaşı'nda kundaklanma sonucu yandığı biliniyor.

İTFAİYE HELİKOPTERİ YOK

“İtfaiye ekiplerimiz deniz suyuyla müdahale etmese bütün bina yanabilirdi. İstanbul Büyükşehir’in havadan yangın söndüren uçağı vardı. Helikopteri olması gerekiyordu. Ancak bu gelmedi.”

“BİNA ÇÖKEBİLİR”

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, çatıda başlayan yangının ahşap yoğunluğu bulunan binada hızla aşağıya yayılabileceğini belirtirken korkutan açıklamayı yaptı: “Bina çökebilir.”


Görüntüler: Ceren Altınışık

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4044","4044","201011","4044-4.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4043","4043","201011","4043-1.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4042","4042","201011","4042-4.jpg");