Ekonomi Haydi hanımlar!

Haydi hanımlar!

Paylaş
Haydi hanımlar!

Kendi işini kurmak isteyen girişimci kadınlar için bayilik büyük fırsat. Hatta franchise (bayilik) konusunda, kadınlara pozitif ayrımcılık yapan şirketler de var. Biraz sermaye ile çiğköfteci de olabilirsiniz, spor merkezi işletmecisi de...

Gülten UĞURLU

Türkiye
’de kadınların istihdam oranı yüzde 26.7. Yani işgücüne katılım çok düşük. Sadece 110 bin kadın girişimci var. Girişimci ve çalışan sayısının artırılması için devlet özellikle kadınlara yönelik önemli teşvikler veriyor. Bir taraftan da özel sektör, bu yönde pozitif ayrımcılık uyguluyor. Kendi işinin patronu olmak isteyen kadınlar için bayilik iyi bir fırsat.

SONUÇ SEVİNDİRİCİ


Özellikle gıdada daha önce kadın bayi ile çalışan şirketler, sonuçtan memnun kalınca yeni bayiliklerinde kadın girişimcilere daha çok imkan veriyor. Bayilik almak isteyen kişilerin deneyimli olması aranmıyor. Bayilik veren, bayilerini başta gerekli eğitime tabi tutuyor ve süreç içinde de denetliyor. Şirketler, kadın girişimcilerden başvuru bekliyor. İşte onlardan bazıları...

251 KADIN GİRİŞİMCİYE ULAŞACAK


Sadece kadınlara yönelik spor merkezi hizmeti veren b-fit’in bayilerinin tamamı kadın. 200 merkezi olan şirket, bu yıl 51 şube daha açacak. B-fit üst yöneticisi Bedriye Hülya, özellikle Kayseri, Hakkari, Artvin, Karabük ve Sakarya’dan kadın girişimcileri beklediklerini söyledi. Şirketin henüz bulunmadığı illerde ilk vereceği bayiliğin bedeli 29 bin lira. Başvuru için: www.b-fit.com.tr.

YATIRIM 3 YILDA DÖNÜYOR




Little Caesars Pizza’nın 88 şubesinin 76’sı franchise. 2 yılda 300 bayiye ulaşmayı hedefliyor. Little Caesars Pizza Genel Müdürü Banu Güney Arıduru, “2016’da kadın bayilerimizin işlettiği bir çok şubemiz, başarı sıralamalarında ilk 10’a girdi” dedi. Bayilik isim hakkı bedeli 50 bin TL. Yatırımın geri dönüşü 3 yıl. Başvuru için: www.franchise.littlecaesars.com.tr.

Haberin Devamı