Beden Sağlığı Haydi Kaan! Üçüncü kez lösemiyi yenecek

Haydi Kaan! Üçüncü kez lösemiyi yenecek

Paylaş
Haydi Kaan! Üçüncü kez lösemiyi yenecek

İzmirli milli dansçı Kaan Özelçam (15), gönüllü donörlerin desteğiyle iki kez yendiği lösemiyi üçüncü kez de yenmek istiyor

İzmir’de yaşayan ve kendisini "Kanser hücreleri kadar inatçı biriyim" diyerek tanıtan 15 yaşındaki Kaan Özelçam için İzmir Dans Atölyesi öncülüğünde başlatılan bağış kampanyasına çok sayıda kişi destek verdi.

Geçen cumartesi günü atölyeye getirilen Kızılay’ın gezici aracında 10.00 ile 18.00 saatleri arasında çok sayıda gönüllü, 3 tüp kan vererek bağışçı oldu.



Kaan’ın 2014 yılında kurulan İzmir Dans Atölyesi’nin ilk öğrencilerinden biri olduğunu belirten atölyenin kurucularından Ilgaz Görmez, Kaan’ın azimli, istekli ama aynı zamanda çok hassas bir genç olduğunu söyledi.

'KAAN SENEYE O YARIŞMADA OLACAK'

Milli dansçının sağlığına kavuşmaya kararlı olduğunu vurgulayan Ilgaz Görmez, "Kaan buraya geldiğinde lösemi hastasıydı, atlatmak üzereydi. Kurtuldu ancak bir kez daha tekrarladı. Bu hastalığı kemoterapilerle yine yendi. Bir ay önce aynı hastalık yeniden yüzünü gösterdi. O, inanılmaz bir insan. Azimli, istekli. Grip olup da çalışmalara gelmeyen öğrencilerimizin yanında kemoterapi aldığı gün dansa devam eden biri. Dansı çok seviyor ve milli sporcu oldu. En son Bodrum’daki yarışmada kendi klasmanında birincilik aldı. Kasımda başka bir yarışmaya hazırlanıyorduk ama hastalığı nüksetti. Yarışmaya katılamadık. Umuyoruz seneye Kaan o yarışmada olacak" dedi.

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı