Spor Haydi Timsah, göster kendini!

Haydi Timsah, göster kendini!

Paylaş
Haydi Timsah, göster kendini!

Bursa, C Grubu'ndaki 2'nci maçında, Manchester United ile deplasmanda golsüz berabere kalan İskoç ekibi Glasgow Rangers'a konuk olacak

Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz Bursaspor, C Grubu’ndaki 2. maçında bu akşam Glasgow Rangers’a konuk olacak.

Gruptaki ilk hafta karşılaşmalarında Timsahlar, kendi evlerinde Valencia’ya 4-0 yenilirken, İskoç ekibi zorlu Manchester United deplasmanında 0-0 berabere kalmayı başarmıştı.

Gruptaki diğer maçta Valencia, TSİ 21.45’te Manchester United’ı konuk edecek. Şampiyonlar Ligi’nde ayrıca 6 maç daha oynanacak: A Grubu: Tottenham- Twente, Inter-W.Bremen (Euro Futbol). B Grubu: Hapoel Tel Aviv-Lyon, Schalke- Benfica (Futbol Smart). D Grubu: R.Kazana-Barcelona (Star), Panathinaikos- Kopenhag. R.Kazan-Barcelona maçı TSİ 19.30’da, diğerleri ise 21.45’te başlayacak.

Haberin Devamı

G.RANGERS - BURSASPOR

KANAL: Star TV
SAAT: 21.45
STAT: Ibrox
HAKEM: Serge Gumienny

Glasgow karşısına Ajax tipi forma

Sağlam, ‘Hangi formayla çıkacaklar?’ sorusuna da açıklık getirdi:

“Maçta Valencia maçında oynadığımız Ajax tipi formayla oynayacağız. Biz futbolun içinde futbolun bize izin verdiği sertliği sonuna kadar kullanıyoruz. Ancak bunun yanında rakibi gereksiz yere tahrik etmenin, atmosferi gergin hale getirmenin futbola bir katkısının olmadığına inanıyoruz.”

Devam etmek için puan almamız gerek

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Glasgow Rangers ile yapacakları maça ilişkin, “Bundan sonraki maçlara umutla bakmak istiyorsak yarın puan almamız gerekir” dedi. Sağlam, grupta hala hedeflerinin güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: “4-0’lık Valencia yenilgisiyle Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarına iyi başlamadık, ama hala iddiamız ve şansımız devam ediyor.
2 hedefimiz var

Glasgow Rangers da Manchester United ile deplasmanda berabere kaldı. Bu sürpriz bir sonuç olarak görülebilir ama bu demek ki her takım birbirinden puan alabiliyor. Bundan sonraki maçlara umutla bakmak istiyorsak yarın puan almamız gerekir. Grupta iki hedef var. Birincisi gruptan çıkmak, o olmazsa bir takımı altına alarak UEFA Avrupa Ligi’ne devam etmek. Bu iki hedeften uzaklaşmama adına bu maç bizim için çok önemli.”

Haberin Devamı

Penaltı kazanmamız için dua ediyorum

İNGİLİZ gazetesi News of the World, Glasgow Rangers maçı öncesi Bursaspor kalecisi Dimitar Ivankov’u, “penaltı kralı” olarak tanıttı. Temsilcimizin file bekçisinin, 43 golle “Avrupa’nın en ölümcül gol rekoruna sahip kalecisi” olduğunu belirten gazete, Ivankov’un “Rangers maçında penaltı kazanmamız için dua ediyorum. Şampiyonlar Ligi’nde gol atmak istiyorum” sözlerine yer verdi.

5 yıldır kaçırmıyor

Kalecimizin 5 yıldır hiç penaltı kaçırmadığının vurgulandığı haberde Ivankov şunları söyledi: “11 yıldır oynadığım bütün takımların penaltıcısı benim. 50 bin fanatik Rangers taraftarının penaltı atarken beni yuhalamalarından korkmuyorum. Çünkü Türkiye’deki bütün statlar birer kazan gibi ve bu duruma alışığım.”

Haberin Devamı

Millilerden çiçekli karşılama

İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na katılan ve Türkiye’ye dönmek için havalimanında bulunan Curling Milli Takımları, Buzpateni Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nurettin Arıcan başkanlığında, Bursaspor kafilesini görmeye geldi.

Kadınlarda, tarihinde ilk kez katıldığı şampiyonadan Avrupa ikinciliğiyle ayrılan Curling Milli Takımı, Glasgow’da elde ettikleri başarının, Bursaspor için de devam etmesini diledi. Milli takım kafilesi, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’a federasyonun flaması ile çiçek sundu.

(Hürriyet)