Siyaset 'Hayırlı bayramlar' dileği
Paylaş
'Hayırlı bayramlar' dileği

Siyasi partilerde bayramlaşma telaşı yaşanırken, muhalefet temsilcileri “hayırlı bayramlar” sözünü yineleyerek AK Partililere takıldı

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partilerdeki bayramlaşma ziyaretleri kapsamında, siyasi parti temsilcileri AK Parti'ye misafir oldu.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki bayramlaşmada ev sahipliğini Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Ankara Milletvekilleri Said Yazıcıoğlu ve Zeynep Dağlı üstlendi.

AK Parti'nin ilk konukları Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır başkanlığındaki MHP heyeti oldu. AK Parti’yi daha sonra sırasıyla DSP, CHP, BBP ve DP ziyaret etti. AK Parti'ye son gelen parti ise Saadet Partisi oldu.

Ziyaretlerin konusunu, anayasa değişikliğine ilişkin referandum oluşturdu. AK Parti’li Salih Kapusuz, referandum sürecine katkılarından dolayı SP ve BBP yetkililerine teşekkür etti.

"HAYIRLI BAYRAMLAR"

Öte yandan, muhalefet temsilcilerinin ziyaretlerde "Hayırlı bayramlar" dileğini üstüne basa basa tekrar etmesi dikkat çekti.

“Hayır” kelimesini sürekli kullandıklarını ifade eden CHP’li Tekin Bingöl, “AKP'li arkadaşlarımız Meclis’teki konuşmalarının bitiminde hayırlara vesile olması dileğinde bulunurlardı. Yeni çalışma döneminde arkadaşlarım aynı cümleyi kullanacaklar mı merak ediyorum?” dedi.

AK Parti’li Salih Kapusuz ise “hayır” sözcüğüne yasak getirmediklerini ifade ederek, “Ne CHP bir kelimeyi yasaklamıştır, ne de AK Parti'' dedi.

BDP BAYRAMLAŞMADI

Bu arada, BDP; tüm siyasi partilere gönderdiği yazıda son operasyonlarda meydana gelen gerekçe göstererek bayramlaşma programını iptal ettiğini duyurdu.

BDP mesajında şöyle denildi: ''Barışa ve çözüme dair umutların giderek yükseldiği bir ortamda, hükümetin ve devletin askeri operasyonlarına hız vermesi sonucu, bölgeden peş peşe ölüm haberlerinin gelmeye başlaması halkımızın barış ve kardeşlik duyguları içinde kutlamak istediği Ramazan bayramına gölge düşmüştür.

Annelerin gözyaşının döküldüğü bir ortamda bayram kutlamalarının imkansız hale gelmesi nedeniyle partimizdeki bayramlaşma programları iptal edilmiştir.”

Haberin Devamı