Siyaset 'Hayırlı olsun'a gelmiş
Paylaş
'Hayırlı olsun'a gelmiş

Türkiye'de bulunan Amerika Genelkurmay Başkanı Michael Mullen ziyaretiyle ilgili çıkan haberlerin hepsini yalanladı. Irak'tan çekilirken silahları Türkiye'den geçirmeyeceklerini söyleyen Michael Mullen “Türkiye'ye sadece yeni Genelkurmay Başkanı olan Işık Koşaner'e 'Hayırlı olsun' demeye geldim” dedi. Buna rağmen Mullen'in Başbakanlık'ı ziyareti sırasında kırmızı bir dosya ile karşılanması dikkat çekti

Irak’taki muharip askerlerini geri çeken Amerika’nın, bu ülkedeki askeri teçhizatını Türkiye üzerinden geçirmek istediği öne sürülüyordu. Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen önceki gün Ankara’ya gelmişti. Bu ziyaretin, Amerika’nın taleplerini Türkiye’ye iletmesi için yapıldığı öne sürülmüştü. Dün Amerika Büyükelçiliği’nde basın toplantısı yapan Michael Mullen “Ağır ekipman ya da silahları Türkiye toprakları üzerinden taşımıyoruz ve gelecekte de buna niyetimiz yok” dedi. Oramiral Michael Mullen, yeni Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile tanışmak için Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyledikten sonra “Işık Koşaner’e Amerika ile Türkiye arasındaki ilişkiyi daha da kuvvetlendirmek istediğimi söyledim” dedi.

Haberin Devamı

‘Tatbikata çağrılmadık’

Türkiye’nin Amerika’ya Irak ve Afganistan’da hayati destekler sunduğunu anlatan Michael Mullen “Buraya Türkiye’den, Afganistan’da daha çok şey yapmasını istemeye gelmedim. Fakat burada Türkiye bize ek yardımda bulunmak isterse bunu memnuniyetle karşılarız. Türkiye’nin Afganistan’daki çalışmalarını devam ettirmesini isteriz” diye konuştu. Michael Mullen, kasımda yapılacak Anadolu Kartalı Tatbikatı’na İsrail’in davet edilmemesi nedeniyle Amerika’nın da katılmaktan vazgeçtiği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine “Amerika Anadolu Kartalı Tatbikatı’na davet edilmedi. Bu yüzden katılmıyoruz” dedi. Fakat Amerikalı diplomatik kaynaklar Türkiye’nin tatbikata katılması için Amerika’ya davetiye gönderdiğini bildirdi.

Haberin Devamı