Yaşam Hayırsever işadamından eğitime katkı

Hayırsever işadamından eğitime katkı

Paylaş
Hayırsever işadamından eğitime katkı

Nevşehirli hayırsever işadamı İsmet Aktekin'in Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde anne ve babası Hanife-Tevfik Aktekin adına yaptırdığı öğrenci yurdu ile Nar beldesinde bakım ve onarımını üstelenerek ağabeyinin ismini verdiği ortaokul törenle hizmete açıldı

Merkez ilçeye bağlı Nar beldesindeki Fikret Aktekin Ortaokulu hizmete açılış törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, hayırsever İsmet Aktekin, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Mergen, Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Sabuncuoğlu, Doğan Gazetecilik Baba Beni Okula Gönder (BBOG) projesi Müdürü Nilgün Yorgancılar Erekli, BBOG Proje Danışmanı Nurdan Şahin, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Hayırsever İşadamı İsmet Aktekin, anne ve babasının yaşadığı, ağabeyinin doğduğu ve 2 yıl öğrenim gördüğü beldeye ziyarete geldiğinde okulu gezdiğini ve geçtiğimiz yıl okulun bakım ve onarım işini üstlenmeye karar verdiğini ifade etti. Aktekin, komple yenilenen, modern fiziki ve teknik şartlara ulaşan okula ağabeyi Fikret Aktekin’in isminin verilmesine de çok sevindiğini söyledi.

Aktekin’e konuşmasının ardından Nar beldesine yaptığı katkılardan dolayı Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş tarafından bir plaket verildi.

Vali Mehmet Ceylan ise, İsmet Aktekin’e eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından hazırlanan kurdela Vali Mehmet Ceylan, hayırsever işadamı İsmet Aktekin ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Mergen tarafından kesildi. Konuklar sonrasında okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.,

Haberin Devamı

KOZAKLI'YA 112 YATAKLI KIZ ÖĞRENCİ YURDU

Doğan Yayın Grubu’nun 2005 yılında başlattığı “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası kapsamında Hayırsever işadamı İsmet Aktekin’in 950 bin lira katkısı ile Kozaklı ilçesine de 112 yataklı bir kız öğrenci yurdu yaptırıldı.

Yurda hayırsever işadamı İsmet Aktekin’in anne ve babası Hanife-Tevfik Aktekin’in ismi verildi.

Kız yurdunun hizmete açılması dolayısıyla yurdun bahçesinde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, hayırsever İsmet Aktekin, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Mergen, Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Sabuncuoğlu, Doğan Gazetecilik Baba Beni Okula Gönder (BBOG) projesi Müdürü Nilgün Yorgancılar Erekli, BBOG Proje Danışmanı Nurdan Şahin, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Burada konuşan Hayırsever işadamı İsmet Aktekin, hayırseverlerin yapacakları hizmetleri hayatta iken yapmalarının ve onun verdiği güzellikleri hissetmelerinin önemli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Eğitimin okuldan önce evlerde başladığını belirten Aktekin “ Evlerdeki öğretmenler ise annelerimizdir. Ülkemizin en önemli sorunlarından olan eğitim sorunu özverili, kendini yetiştirmiş, bilinçli annelerin çocuklarına vereceği ilk eğitimle aşılacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

EN BAŞARILI KIZ ÖĞRENCİYE BURS VERECEK

Yurtta okuyan kızlara da bir müjde veren hayırsever işadamı “ Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda üniversitelerin hukuk veya mühendislik fakültelerinden birini kazanacak en başarılı kız öğrenciye burs vereceğim. Burada belediye başkanımızın önderlik edeceği bir projeyle 5 yıldızlı otel sahiplerinden de en az bir öğrenciye burs vermeleri çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Sabuncuoğlu ise, ülkemizin gelişmiş devletler seviyesine erişmesi için gençlere yapılan yatırımın önemli olduğunu söyledi.

Son 10 yılda özellikle genç kızların eğitimi için çok büyük atılımlar yapıldığını anlatan Sabuncuoğlu şöyle konuştu “ İlköğretimde kız erkek farkı kalmadı. Yüzde yüze yakın bir orana geldik. Bunun diğer orta ve lise seviyesinde de gerçekleşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Doğan Grubu olarak 2005 yılında “Baba Beni Okula Gönder” kampanyasını başlatmamızın amacı buydu. Pozitif ayrımcılık yaparak kız öğrencilerin okuma önündeki engellerini kaldırmalarına destek verebilmek amacındaydık. Bugüne kadar 10 binden fazla kız öğrencinin 8 yıllık öğrenimine devam etmesini sağlayabildik. İlkokullar ve yurtlar yaptık. Bunları değerli bağışçılarımızla yapıyoruz. İsmet Aktekin’de bunlardan biridir. Yolumuz kesişti ve 33. Kız yurdumuzu birlikte açma şerefine nail olduk. Grup olarak kadınların ve genç kızların gücüne çok inanıyoruz. Buradaki öğrencilerde üniversite kazanmada yüzde 55’lik bir başarı var. Bu son yıllarda Anadolu’da duyduğum çok iyi bir rakam.”

Haberin Devamı

Vali Mehmet Ceylan ise, Nar beldesinde bir ortaokulun yenilenmesinin ardından açılışına katıldıkları kız öğrenci yurdunun çok daha önemli olduğunu kaydetti.
Kız yurdunun Pozitif ayrımcılığın bir neticesi olarak bu bölgedeki kızların daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerine olanak sağlayacağını kaydeden Ceylan “Hayırsever İsmet Aktekin’e ve “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası ile burasının yapılmasına vesile oldukları için Doğan Yayın Grubuna, Kozaklı Belediye Başkanı ve diğer emeği geçenlere teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından hazırlanan kurdela Vali Mehmet Ceylan, hayırsever işadamı İsmet Aktekin ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Mergen tarafından kesildi. Konuklar sonrasında yurdu gezerek yetkililerden bilgi aldı.