Magazin Hayko Cepkin’den üç sayfalık Aleyna Tilki yanıtı

Hayko Cepkin’den üç sayfalık Aleyna Tilki yanıtı

Paylaş
Hayko Cepkin’den üç sayfalık Aleyna Tilki yanıtı

Hayko Cepkin Aleyna Tilki'nin Altın Kelebek Ödülleri'ndeki performansını eleştirince Aleyna da Hayko'ya cevap vermişti. İkili arasındaki polemik devam ediyor....

Hayko Cepkin’in, Altın Kelebek gecesinde canlı performans sergileyen Aleyna Tilki’yle ilgili attığı tweet, sosyal medyayı karıştırdı. Hayko Cepkin’in “Dayanılır gibi değil lan, ses şimdiden çatlamış yazık. Eğitim şart” tweet’ine Tilki hayranlarından tepki mesajı yağdı.

Genç şarkıcı da çok geçmeden aynı mecrayı kullanarak Hayko Cepkin’e yanıt verdi:



“Hayko abi ben rock müzikten bahsedince gerildi herhalde. Ama ben seviyorum onu. Madem çok rahatsız, tavsiye versin dinlerim. Yine de keşke sahneye iğne ve bir torba ilaçla hasta çıktığımı bilmeden yorum yapmasaydı.”

Aleyna Tilki'nin bu yanıtına Hayko Cepkin'den uzun bir cevap geldi. Bunun üzerine, Aleyna Tilki bu cevabı retweet edip konuyu kapattı. İşte Hayko Cepkin'in Aleyna Tilki'ye verdiği üç sayfalık cevap:


'HAYAT SEÇİMLER MESELESİDİR'


"Sevgili Aleyna, tavsiye vermek fikrimce kimsenin haddine değildir. Hayat seçimler meselesidir, çıkan çatal yollardan dilediğimizi seçer dalarız. Ya yolumuzu buluruz ya kayboluruz. Rock müzik hakkında ne demeç verdin bilemiyorum. Günümüz popüler magazin veya popülist mertebede yazı yorum ya da görsel takip etmiyorum. Bu sebep ile nötürüm. Müzikal manada duruşumuz zor olandan yana olduğu için müzisyen filtremizde beğenilerimiz daha farklı ve eleştirel. TV ya da organizasyonlarda canlı performanslar, sistem kurulumu, prova gereksinimleri, masraf kalemleri ile beraber TV'ye yansıyan ses eşleşmeleri ve mixler risk taşıdığı için kolay ve risksiz bir yöntem olan playback durumu müzisyenlerin karşısına bir zorunlulukmuş gibi sunulmakta. Bunu görüyor anlıyor biliyorum. Canlı söylemek her müzisyenin gerçeği ve gerekliliğidir. Bizlere bu konuda yetenekli olduğumuzu ve bahşedilmiş bir özelliğimizin olduğunu söylüyorlar ise bunu her seferinde üretimlerimiz ile güçlü canlı performanslar yaparak sahnede saatlerce kan ter içinde nefes nefese hakkını vererek sunmak da değişmez gerçeğimizdir. Mesleğimiz ünlülük değil müzisyenlik ve sahne sanatlarıdır.

Hasta olabilirsin geçmiş olsun. 20 yılda '1' kez o da geçen hafta Kayseri'de serum ile sahneye çıktım. Sahneme ekibime ve seyir eylemeye gelecek seyircime duyduğum sorumluluktan her konsere sağlıklı ve hazır kalmaya çalışırım. Onu da merakımdan aldım bütün ünlüler sahneye serumla iğne ile çıkıyor benim neyim eksik diye. Bende pek işe yaramadı.) Çok önemsediğin bir organizasyon var ise önünde gerekirse haftalar öncesinden herşeyi iptal edip kendini sırf konuna konsantre et, böylece kimsenin eleştirebilecek ya da senin 'ama' diye sebep göstermeni gerektirecek bir pozisyon doğmaz. Bu sebep ile hastalık konusunu bir bahane saymıyorum. Yine de geçmiş olsun. Tabi ki hakkında çeşitli yorumlara denk geliyorum. Bir çoğu çok çekemez cinsten seviyesiz ve saygısız bir çoğu da durum için fazla abartı ve gömlek üstü. Genç yaşta böylesi yorumlara maruz kalmak ağır bir yük. Umarım kendi kulvarında başarılı deneyimler ile üreterek yaşını alırsın. Sana sevgiler ailene saygılar. Hayko Cepkin"

Haberin Devamı