Hayrabolu peynir tatlısı

Pazar, 18 Temmuz 2010 - 17:25

Hayrabolu peynir tatlısı

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinin yöresel peynir tatlısı, 38 yıldan bu yana kışın tahin ve kaymakla yazın da dondurmayla tüketiliyor.

Peynir tatlısının imalatına ilk kez 1972 yılında babasının başladığını bildiren imalatçı Saim Kaya, tatlının tuzsuz peynir, yumurta ve un kullanılarak yapıldığını
ifade etti. Hayrabolu peynir tatlısının, açılan satış yerlerinde çok daha geniş kitlelere ulaştığını anlatan Kaya, tatlının yurt içinde ve dışında markalı
satıldığını söyledi.

Hayrabolu’ya gelen ziyaretçilere açılan satış reyonu vasıtasıyla mevsimsel olarak değişik lezzetler sunduklarını belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Hayrabolu peynir tatlısının imalatını ilk kez 1972 yılında babam başlatmıştır. Biz de bu sayede mevsimlere göre tatlımızı değiştirerek müşterilerimize sunuyoruz. Kış mevsiminde tahin ve kaymakla satışa sunduğumuz Hayrabolu peynir tatlımızı, yazın sıcak günlerinde müşterilerimizi serinletmek
amacıyla vanilyalı dondurma ile servis ediyoruz. Müşterilerimizin damak zevkine hitap edebilecek tatlar içinde çalışmalarımız devam ediyor."