Spor Hayrettin sağ, biz selamet

Hayrettin sağ, biz selamet

Paylaş
Hayrettin sağ, biz selamet

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan Sivasspor'lu Hayrettin Yerlikaya sevindirici haberler verdi

Turkcell Süper Lig’de 1-1 sonuçlanan Sivasspor-Galatasaray maçının 51. dakikasında rakibiyle girdiği mücadele sonrası yerde kalan ve baygın şekilde ambulansla hastaneye kaldırılan Hayrettin Yerlikaya, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Haberin Devamı

Yerde kaldığı pozisyon sonrası takım arkadaşları, iki kulübün doktorları ve sağlık heyetince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Sivas Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, ardından da Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen Sivasspor’un başarılı sol bek oyuncusu Hayrettin Yerlikaya, geceyi beyin ve sinir cerrahisi servisinde geçirdi.

Serviste sabaha kadar müşahede altında tutulduktan sonra taburcu olan Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık durumunun iyi olduğunu, 1-2 gün istirahat ettikten sonra antrenmanlara başlayacağını söyledi. Maçta rakibi Keita ile birlikte ceza alanına gönderilen topa hamle yaptığını, o pozisyon sonrası yerde kaldığını anlatan Yerlikaya, "Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Çenem kilitlenmiş, dilim hafif yana kaymış. O anda ilk müdahaleyi Galatasaray’ın doktoru yapmış. Çenemi açtıktan sonra dilimi çekmiş ve dilimin boğazıma kaçmasını önlemiş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kendisini arayıp teşekkürlerimi ileteceğim. O anda yaptıkları müdahalelerden dolayı kulübümüzün doktorlarına, sağlık heyetine, takım arkadaşlarıma ve diğer sağlık görevlilerine de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Baygın olduğu için sahadan çıkarılışını hatırlamadığını, ambulansta yavaş yavaş kendine gelmeye başladığını ve etrafında konuşanları duyduğunu ifade eden Yerlikaya, tam olarak hastanede kendine geldiğini ve gözlerini açtığını bildirdi. O an takım arkadaşlarının ve tribünlerdeki futbol severlerin çok korktuğunu öğrendiğini belirten Yerlikaya, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu, Allah’a şükrettiğini söyledi ve bu tür korkutucu bir durumun hiç kimsenin başına gelmemesini diledi.