Yaşam Hayvan sevgisi evinden etti

Hayvan sevgisi evinden etti

Paylaş
Hayvan sevgisi evinden etti

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde apartmanın bahçesinde sokak hayvanlarına bakan 65 yaşındaki hayvansever, komşuların şikayeti üzerine hayvanlarıyla sokakta kalmaya başladı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde babasından kalan emekli aylığıyla ile 13 yıldan bu yana sokak hayvanlarını besleyen 65 yaşındaki Münevver Üzmez, bir süre önce oturduğu evin park yapılmak üzere yıkılması üzerine kardeşinin yanında yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Apartmanın bahçesinde hayvanlara bakmaya devam eden Üzmez, mahalle sakinlerinin şikayetlerinden dolayı kardeşiyle sorunlar yaşamaya başladı. Bunun üzerine hayvanlarını yanına alan Üzmez, hayırseverlerin desteğiyle üç katlı bir binanın bahçesine konulan kanepede vakit geçirmeye başladı.

Günün büyük bölümünde hayvanseverlerin desteğiyle kedi ve köpeklerle ilgilenen Üzmez, geceleri ise binanın önüne konulan kanepede uyuyor.

"Bir aydan beri böyle sokakta uyuyorum"

Münevver Üzmez, uzun yıllardır sokak hayvanlarıyla ilgilendiğini söyledi.

Apartman sakinlerinin tepkisine rağmen hayvanları yüzüstü bırakmadığını ifade eden Üzmez, "Bir aydan beri böyle sokakta uyuyorum. Önceleri kardeşimin bahçesindeydim. Kardeşim bana 'hayvanlarınla beraber pılını pırtını topla burdan çek git' dedi. Ben de kardeşime 'pılımı pırtımı toplayamam köpeklerimi alır giderim' dedim. Böylece dışarıda yaşamaya başladım. Ömrüm yettiği kadar hayvanlarıma bakacağım. 8 köpeğim, 6 kedim var, bunları da yanıma alacağım. Hayvanlarım dostlar, canlar, ciğerler ve çocuklarımdır." dedi.

Haberin Devamı

Hayvanlarından asla vazgeçmeyeceğini dile getiren Üzmez, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi.

Belediyeye tepki

Mahalle sakinlerinden Semiha Taşdemir de hayvansever Üzmez'e, yaşadıkları binanın bahçesinde kalma imkanı verdiklerini söyledi.

Üzmez'i evine davet ettiğini ancak bu daveti kabul etmediğini aktaran Taşdemir, belediyenin de kendilerine yardımcı olmadığını öne sürdü.

Taşdemir, "Belediyenin normalde teyzeye bakması gerekirken, vatandaş olarak bizim de Münevver Teyze'ye bakmamıza mani oluyorlar. Derhal 'bu koltukları kaldırın biz size cezai işlem uygulayacağız' diyorlar. Eğer yardımcı olmayacaklarsa bizim teyzeye kendi imkanlarımızla bakmamıza da engel olmasınlar." diye konuştu.

Bu arada Yenimahalle Belediye Başkanlığı yetkilileri de bina sakinlerinin şikayeti üzerine zabıta ekiplerinin bölgeye giderek, incelemede bulunduğunu bildirdi.

AA