Gündem Hayvanseverler deliye döndü

Hayvanseverler deliye döndü

Paylaş
Hayvanseverler deliye döndü

Beykoz Belediyesi Hayvan Barınağı'nda kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra ormana bırakılan sokak köpeklerinden 15'i zehirlenerek öldürüldü

Her pazar günü toplu olarak köpeklere yiyecek vermeye gelen Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği (HAYVİST) üyeleri korkunç manzara karşısında sinir krizleri geçirdiler.

Hafta içi nöbetleşe, pazar günleri ise topluca Beykoz Ormanları’na bırakılan köpeklere yiyecek getiren HAYVİST üyeleri, dün de yiyecek getirmek için ormana geldiklerinde köpeklerden 15’inin zehirlenerek öldürülmüş olduklarını gördü.

Her birine isimler verdikleri köpeklerin ölülerini gören hayvanseverler korkunç manzara karşısında gözyaşlarına boğuldular. Havyanseverler ormandaki köpek leşlerini, köpeklerin zehirlenmesinin sorumlusu olarak gördükleri Beykoz Belediyesi binası önüne bıraktılar.

Bırakma sırasında hayvanseverlerle belediye görevlileri arasında küçük çapta bir arbede yaşandı. Belediye görevlileri hayvanseverlere karşı "Başkanımız zaten böyle konulara çok hassas. En az sizler kadar üzüntü duyacaktır bunları duyunca. Bizim düşmanımız çok, belki de belediyeyi sevmeyen birileri bu köpekleri öldürmüştür" dediler.

HAYVİST Yönetim Kurulu Başkanı Asude Ustaoğlu konuyla ilgili olarak, "Biz böyle mi kültür başkenti olduk. Köpekleri katlederek mi? Bu insanlık dışı birşey. Bakın 4 yavrusu olan anne bir köpeği öldürmüşler.

Bu yavrular şimdi ne olacak. Bu yavrunun yalnızca süt ile beslenmesi gerekiyor. Her bir hayvansever köpeklere evinde bakacak, yoksa bu yavrular ölür. Hayvan ölümlerinin sorumlusu tüm belediyelerdir. Sadece Beykoz değil Büyükşehir Belediyesi de bu katliamın sorumlusudur" diye konuştu.

Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL (DHA)