Siyaset Hazine'ye DTP zararı!
Paylaş
Hazine'ye DTP zararı!

Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatması Hazine'yi zarara soktu. Malvarlığı Hazine'ye devredilen DTP'nin 200 bin liralık sigorta prim borcunu yasa gereği Hazine ödeyecek

Star gazetesinden Neşe Sarıdoğan'ın haberine göre, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan ve mal varlığına el konulan DTP’nin, 200 bin TL’lik borçtan kurtulduğu ortaya çıktı. Parti kapatılınca parti personelinin sigorta prim borcu da Hazine’ye kaldı. DTP’nin, kullandığı eşyalar da kiralık çıktı.

Haberin Devamı

KAPATILMA TECRÜBESİ TEDBİRLİ YAPTI

Bundan önce kapatılan HEP, DEP, ÖZDEP ve HADEP’in devamı niteliğinde kurulan DTP, kapatılma geleneğinden geldiği için tedbirli davranarak üzerine hiçbir mal kaydettirmedi. Bu nedenle partinin kasasından tek kuruş çıkmadı. Üstelik partide görevli personelin 200 bin TL tutarındaki sigorta prim borcu da Hazine’nin üzerine kaldı. DTP adına kayıtlı mal varlığı bulunmuyor. Parti genel merkezi ile il ve ilçe teşkilatlarındaki binalar ise, tüm eşyalarıyla birlikte kiralık olarak kullanıldığı için, parti kapatıldıktan sonra iade edildi.

KİRA VE MAAŞLARI BİLE ZOR ÖDÜYORDUK

Eski DTP Genel Saymanı Salih Yıldız, “Biz parti kapatma kararlarına alışığız. Bu riski bildiğimiz için mülk edinmedik, kiralama yoluna gittik. Ayrıca Hazine yardımı da almıyoruz. Üye aidatları ve bağışları ile varlığımızı devam ettirmeye çalıştık” dedi. Parti adına kayıtlı tek bir demirbaş bulunmadığını, parti çalışanlarının 200 bin lira civarında prim borcu bulunduğunu kaydeden Yıldız, “Prim borçları da yasa gereği Hazine tarafından ödenecek” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan DTP’nin genel merkez olarak kullandığı Balgat’taki binayı bu kez yedek parti olarak kurulan Barış ve Demokrasi Partisi kiraladı. Cuma tabelasını asan BDP’nin mülk sahibiyle kira kontratı yaptığı öğrenildi.