Tuğçe Özcan Hazır mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

Hazır mısınız?

Haberin Devamı

Asla uygulamadığınız halde her yeni yıl almaya devam ettiğiniz yeni yıl kararlarınızın üstünü çizmeye hazır mısınız?

Yılın bu zamanları kendimizi, hal ve gidişatımızı ve halet-i ruhiyemizi tartmak, sanırım artık her yıl tekrarlanan bir rutin oldu. Aslında kişisel olarak yıllık grafiğimizi ortaya dökmek, parlak bir fikir.

Ancak şimdi her yıl alınan, hiçbir zaman tamamen uyulmayan ve copy-paste şeklinde bir sonraki yıla devredilen yeni yıl planlarının üstünü çizin. Ben bu sene size, alışılmışın çok daha dışında bir liste önereceğim.

- Bu yıl lütfen önceliğiniz siz olun. Başkalarına iyi görünmek, başkalarını mutlu etmek ve başkalarının sözünü dinlemek için didinip durmayın. Bu sizin hayatınız, bu yıl kararları kendiniz için verin…

- Lütfen bu yıl biraz da “hayır” deyin. Hani aslında yapmak istemediğimiz amasırf karşı tarafa hayır dememek için gönülsüz şekilde ağzımızdan dökülen “evet”lere son verin.

- Sağlıklı besleneceğim diye kendinize eziyet etmeyin. Eğer brokoliden nefret ediyorsanız, emin olun öğüre öğüre yediğinizde muhtemelen onun pek bir faydasını da göremeyeceksiniz. Yemekten mutlu olun, sevdiğiniz şeyleri yiyin. Miktarda da makul davranın, yediğiniz saate dikkat edin. Midenize ve iç organlarınıza karşı acımasız olmayın.

- Güzellik göreceli bir kavramdır. Başkasına güzel gelen, size güzel görünmeyebilir. Bazen de tam tersi; sizin istediğiniz bir değişim için, başkaları “aman ne gerek var saçmalama” diyebilir. Bu yüzden estetik cerrahi gibi önemli konularda başkalarının kararını değil, kendi seçimlerinizi yaşayın.

- Sevgilinize ya da eşinize lütfen annesi gibi davranmayın. Fazla ilgi, fazla yardım, kendinden fazla taviz bir yerden sonra tehlike arz ediyor.

- “Kendinizi olduğunuz gibi sevin” cümlesi hiç bana göre değil. Bu bence bir yerden sonra insanı tembelleştiyor. İyi o zaman bütün gün koltuğa yayılıp kendimizi olduğumuz gibi sevelim. Daha iyisi için hiç çabalamayalım. Yeni işler, yeni projeler, yapılacak sporlar, kazanılacak paralar, verilecek kilolar da kendi halinde yürüsün. Evet kendini sev, kendini çok sev çünkü sen mükemmelsin. Ve mükemmel olduğun için daha da iyisini başarabilirsin. Bütün mesele bu ince çizginin ayrımını yapabilmek.

- Hayatınızı; başlangıç ve bitiş tarihi belli olan bir seyahat gibi düşünün. Bu seyahat yarın da bitebilir, garantisi yok. O yüzden lütfen nefes aldığınız her günün kıymetini bilin.

- İçinizde bir yerlerde güçlü, mutlu, gözlerinin içi parlayan ve tuttuğunu koparan bir sen var. İşte o sen’i bul. Nasıl bulacağını sadece kendin biliyorsun.

- Çevrenizdeki herkesin sizi sevmesine gerek yok. Dolayısıyla sizin için önem arz etmeyen kişiler için kendinizi boş yere ispatlamaya çalışmayın.

- Hayal kurmak için de zaman yaratın. Ne yapıp neyi yapamayacağınızın sınırlarını belirleyen tek şeyin, kendiniz olduğunu unutmayın.

- Eğer mütevazılık değer görmüyorsa, hemen karşı tarafa geçin. Kimsenin sizi ve yaptıklarınızı küçük görmesine izin vermeyin.

- Seni sen yapan seçimlerin için zaman ayır. Hobilerini önemse, onları geliştir. Her birinin seni yansıttığını unutma.

- Depresyonun dibine bile vurmuş olsanız, “Yarın sabah ne giyeceğim” konusunu akşamdan çözmeyi unutmayın. İyi görünün, temiz kokun. Parfümünüz yolun karşı kaldırımdan bile duyulsun. Kendinize, ruhunuza, cildinize iyi bakın. Nasıl hissettiğiniz kadar, nasıl göründüğünüz de önemlidir.

- Türk kadınları genellikle her şeyin iyisini ve güzelini başkası için saklar. Örneğin koltuklar normalde örtülüdür, misafirler için örtüler kalkar. En güzel tabaklar misafirler için kullanılır, hatta çoğu zaman hiç kullanılmamak üzere vitrinde sergilenir. Yalnız uyurken çamaşır suyu lekeli eşofman giyilir, sevgilide kalmaya giderken ipek gecelik. Lütfen her şeyin en güzelini ve en iyisini kendiniz için kullanın. Değerli olduğunuzu siz kabul etmezseniz, başkası da etmez.

- Hayatta yapacağınız her seçim kendi mutluluğunuz için olmalı. Bu yıl ve her yıl. Hayat kısa, siz bunu bir düşünün…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder