Spor 'Hazırlık maçları anlamsız'

'Hazırlık maçları anlamsız'

Paylaş
'Hazırlık maçları anlamsız'

Manchester United Sir Alex Ferguson, milli takım hazırlık maçlarını anlamsız bulduğunu söyledi

Wayne Rooney, Nani, Javier Hernandez, Antonio Valencia, Darron Gibson, Patrice Evra ve Jonny Evans bu hafta sonu milli görevdeydiler ama Ferguson onların hazırlık maçında oynamalarındansa kulüpte kalmalarını tercih ediyor.

ABD'nin Sirius XM kanalına konuşan Ferguson, "Bütün turnuvaların tarafındayım. Oyuncular Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası gibi büyük turnuvalarda oynamalı. Ama hazırlık maçları beni endişelendirdiği gibi, ayrıca da zaman kaybı. Bunu her zaman söylüyoruz," dedi.

Kulübünün bu yazki turu için görüşmeleri sürdürmek üzere Amerika'da bulunan İskoç teknik adam, hazırlık maçlarından birçok oyuncunun çekilmesiyle baş etmek zorunda kalan milli takım teknik direktörlerine üzüldüğünü açıkladı.

Perşembe günü Gana ile hazırlık maçı olan İngiltere Milli Takımı'nda teknik direktör Fabio Capello'nun serbest bıraktığı altı oyuncudan biri de Rooney. Ferguson sözlerine şu şekilde devam etti:

"Teknik direktör açısından anlaşılır bir durum. Oyunculara nüfuz etmek, takımlarını inşa edip şekillendirmek için kısıtlı bir süreleri var. Bunu tamamen anlayabiliyorum.

Ama ne zaman bir hazırlık maçı olsa altı ya da yedi oyuncu kadrodan çıkarılıyor. Oyuncular eksikliği yüzünden bu maçları oynamak bazen anlamsız oluyor."

Haberin Devamı