Gündem HDP’li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı

HDP’li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı

Paylaş
HDP’li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı

Ankara’da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk son yolculuğuna uğurlanırken saldırı düzenlendi

Saldırının ardından Tuğluk'un annesinin cenazesi mezardan çıkarıldı. Cenazenin Tunceli'ye götürülmesi bekleniyor. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise cenaze törenine özel izinle katıldı.

Cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri ve Ahmet Türk ile yakınları katıldı.

CENAZESİ TUNCELİ'DE DEFNEDİLECEK


Ankara'da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, Cemevi'ndeki törenin ardından toprağa verilmek üzere İncek Mezarlığı'na götürüldü.

Polis ekipleri, mezarlık ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, defin işlemi sırasında toplanan 40-50 kişilik grup, cenazenin burada toprağa verilmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine yakınları, ileriki zamanda mezara zarar verilebileceği düşüncesiyle cenazeyi Tunceli'ye götürmeye karar verdi. Hatun Tuğluk'un cenazesi, defnedildiği mezardan çıkarılıp tekrar törenin düzenlendiği Cemevi'ne götürüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Ercan Topaca ve emniyet yetkilileri bölgeye gelerek mahalleliye itidal çağrısında bulundu.

CENAZE TUNCELİ'YE YOLA ÇIKTI


Hatun Tuğluk’un cenazesi Batıkent’teki cemevinden Tunceli’ye yola çıktı. İncek Mahallesi Mezarlığına defnedildiği sırada yaşanan gerginlikler dolayısıyla Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevine götürülen eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere Tunceli’ye yola çıktı. Otobüse yerleştirilen cenaze, polis koruması altında Ankara’dan ayrıldı


TUĞLUK GECEYİ EVİNDE GEÇİRECEK


Yaşanan olayın ardından Parti Sözcüsü Osman Baydemir, İçişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Baydemir ve Tuğluk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Soylu, cenazenin gömülebileğini, önlemlerin alındığını Baydemir ve Tuğluk’a iletti. Ancak aile kabul etmedi ve cenaze Cemevine götürüldü. Gece saatlerine Cemevine getirilen cenazenin Alevi inancı gereği kefeni değiştirildi. HDP de olayın ardından Genel Merkez’de toplantı yaptı. Ailenin cenazeyi sabah saatlerinde Tunceli’ye götüreceği öğrenildi. Cezaevinden özel izinle çıkan Tuğluk’un da geceyi jandarma eşliğinde evinde geçireceği kaydedildi.


HDP AÇIKLAMA YAPTI


HDP, Ankara'da yaşamını yitiren Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinin İncek Merazlığı'ndaki defin işlemleri sırasında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Eş Genel Başkan Yardımcımız Sayın Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinin defin işleminden sonra Ankara İncek Mezarlığı’nda ırkçı bir saldırı düzenlendi. İnsani ve dini değerlerden zerrece nasibini almamış bir barbarlar güruhu, ‘Cenazeyi buraya gömdürmeyiz’ diyerek saldırdı. Cenaze defnedildiği mezardan çıkarılarak tekrar morga götürüldü.

Toplumun her hücresine düşmanlık tohumları serpen, ağzını her açtığında toplumda kutuplaşmayı derinleştiren, halkları birbirine düşürmek için elinden geleni yapan iktidar bu yaşananların tek siyasi sorumlusudur. Düşmanlık ektiğinizde barbarlık biçersiniz. İşte bu gerçek bir kez daha ortaya çıkmıştır.
İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Başbakan ve nihayetinde AKP Genel Başkanı, kendilerine biat eden bütün kurumlar ve mensupları ile birlikte bu utanç durumunun müsebbibidir, yaratıcısıdır, sahibidir.

Acımız büyük. Karşımızda duran ve insani hiçbir değere sahip olmayan bu barbarlar güruhunu ve onların başındaki siyasi iradeyi gördükçe kararlılığımızı da büyütüyoruz. Bu yaşananları ve buna sebep olanları en sert biçimde kınıyor ve protesto ediyoruz.

Hatun Tuğluk’a bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve halkımıza da başsağlığı ve sabır diliyoruz. İnsani değerlere sahip çıkanlar er ya da geç bu kötülüğü bertaraf edecektir. Zulüm, baskı ve kötülükle abad olunamayacağını görecek ve yaşayacaksınız."

DHA