Gündem HDP ve DBP’li eş başkanlar dahil sekiz kişi gözaltında

HDP ve DBP’li eş başkanlar dahil sekiz kişi gözaltında

Paylaş
HDP ve DBP’li eş başkanlar dahil sekiz kişi gözaltında

Tunceli'de geçen cuma günü gerçekleşen kepenk kapatma eyleminden sonra yürütülen soruşturma kapsamında HDP ve DBP il eş başkanları dahil sekiz kişi gözaltına alındı

Kentte geçen cuma günü eczane ve fırınlar dışında esnaf kepenk açmamış, taksicilerse kontak kapatmıştı. Eylemin, Kutu Deresi Vadisi’nde 13 PKK’lının hayatını kaybettiği çatışma ve operasyonların durdurulmasına yönelik çağrı üzerine gerçekleştirildiği öne sürülmüştü. Savcılık, protestoya katılanlar hakkında soruşturma başlatmıştı.

'ESNAFA BASKI' İDDİASI

Soruşturma kapsamında bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Aslan Çağı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Hülya Yer dahil sekiz kişi gözaltına alındı.

DHA’nın haberine göre, açıklama yapan valilik, ‘kepenk kapatma eylemiyle ilgili adli ve idari işlemlere başlanıldığını, bu kapsamda da esnafların ifadelerinin alındığını’ aktardı.


Tunceli'de kepenkler açılmadı


Açıklamada, gözaltına alınan siyasetçilerin eylemi organize ettiği ve esnafa baskı kurduğu iddia edilerek, “HDP ve DBP (sözde) il Eş başkanlarının da bulunduğu dokuz kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, sekiz kişi gözaltına alınmış, bir kişinin aranmasına ise devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.