Siyaset HDP'den aday oldu diye akrabaları reddetti
Paylaş
HDP'den aday oldu diye akrabaları reddetti

HDP'nin Rize 2. sıra milletvekili adayının bazı akrabaları düzenledikleri basın toplantısıyla Selda Karafazlı Kurşun'u ve ailesini akrabalıktan sildiklerini söyledi. Posta.com.tr'ye konuşan baba Gençağa Karafazlı 'Yaptıkları ters tepti. Bizi meşhur ettiler. Korkunç destek var' dedi

POSTA / ÖZEL - Yaşar CAN

Haberin Devamı

Rize'deki 53 Gazeteciler Derneği’nde bir basın açıklaması düzenleyen Karafazlı Ailesinden Ali, Lokman, Harun, Birkan, Yüksel, Akif ve Osman Karafazlı, yaptıkları açıklamada HDP’den Rize 2. Sıra Milletvekili adayı Selda Karafazlı Kurşun’u ve ailesini akrabalıktan sildiklerini açıkladılar.

BABASI YEREL GAZETENİN SAHİBİ

Rize’de Nabız Gazetesi sahibi Gençağa Karafazlı’nın kızı olan Selda Karafazlı’yı ve ailesini adaylık konusunda daha önce uyardıklarını ve bu uyarılarını dikkate almadıklarını ifade eden Karafazlı Ailesi; “HDP ülkemizde bilinen bir terör örgütünün devamıdır. Karadeniz bölgesinde hiçbir yapılanmaya girememiş ve halk tepkisini ortaya koymuştur. Siyasi partilere karşı değiliz. Her partide mutlaka Karafazlı ailesi vardır. Ancak HDP gibi terör örgütünün yanında yer alan ve İmralı adasında başı bulunan bir partiden akrabamızın aday olması bizleri üzdü” dediler.

Haberin Devamı

“AİLEDEN SİLİYORUZ”

Aile adına açıklama yapan Ali ve Lokman Karafazlı, ”Aile büyüklerimizle birlikte, Amcamızın oğlu olan Gençağa Karafazlı’nın kızı Selda Su Karafazlı Kurşun’un HDP’den ikinci sıra adayı olmasına karşı çıktık. Amcamızın oğlunu uyardık, sokakta gezecek yüzümüz kalmadı. Gençağa’nın abisi Mustafa Karafazlı şiddetle adaylık konusuna karşı çıktı ve defalarca uyarılarda bulundu, ancak bizi dinlemedi. Uyarılarımızı dikkate almayan Gençağa Karafazlı artık bundan böyle bizim akrabamız, yakınımız değildir. Bundan böyle kendisi ile hiçbir bağımız ve bağlantımız kalmadı. Aile olarak HDP’yi siyasi parti olarak kabul etmiyoruz. Ona destek veren amcamızın oğlunu da aileden siliyoruz. Bundan böyle böyle bir isim bizim ailede yoktur” diye konuştu.

BABA KARAFAZLI POSTA.COM.TR'YE KONUŞTU

"4'Ü AKRABAM DEĞİL, 1'İ MHP'Lİ DİĞERLERİ DE CHP'Lİ"

Yaşanan gelişmeler sonrası Selda Karafazlı'nın babası ve basın danışmanı Gençağa Karafazlı Posta'ya konuştu. Rize'deki ırkçı çevrelerin bir provokasyonu ile karşı karşıya kaldıklarını iddia eden baba Gençağa Karafazlı, "Basın toplantısında yer alanların 4 tanesi akraba falan değil. Diğerleri akrabamız. O akrabalarımızın 1 tanesi MHP'li diğerleri de CHP'lidir. Ve bizim akrabalarımız arasında 1 tane MHP'li vardır. O da Ali Karafazlı denilen şahıstır. Kaldı ki açıklama yapanlardan bir tanesi olan Lokman Karafazlı da benim Rize'deki mücadelemde bana omuz vermiş benimle slogan atmış bir kişidir. Şimdi bu çocukları bizim tahminlerimize göre geniş bir sülale olduğumuz için ırkçı gruplar tarafından kullanılıyor. MHP'nin adayı olan şahıs komploları seven bir arkadaştır. Daha önce de Mehmer Bekaroğlu'nun Saadet'ten aday olduğu dönemde İHD'nin bir toplantısının fotoğrafına Öcalan fotoğrafını montajlayarak Bekaroğlu'na zarar vermek istemiştir. Aynı provokasyonu şimdi de yapıyorlar.

Haberin Devamı

"HDP'NİN RİZE'DE MHP'DEN DAHA ÇOK OY ALACAĞINI GÖRDÜLER"

Bu şahsı, HDP'nin Rize'de MHP'den daha çok oy alacağının tartışılmaya başladığı noktada büyük bir endişeye kapıldı. Ne yaparız ne ederiz diyerek 'En azından biz bunu akraba içinden vuralım' dediler. 4 gün önce kendi sitelerinde yayınladıkları haberleri ulusal basına nasıl taşırız derdine düştüler ve bu süreci kaşımaya başladılar." diye konuştu.

Haberin Devamı

"BİZİ MEŞHUR ETTİLER, KORKUNÇ DESTEK VAR"

"Beni Karafazlı'lıktan çıkarmaya çalışıyorlar ama bu sülale büyük bir aile. Devrimcisi var, solcusu var, islamcısı var. Ama gelenek olarak solcu bir aile bilinir. Sen bu soyadı bana veren kişi değilsin ki, ne istiyorsun?" diyen baba Karafazlı "Bazı sokak serserileri üzerinden provokasyon yaratmaya çalışıyorlar. Açıklama yapanın 2 kardeşi İstanbul ve Bursa'dan çıkıp bize desteğe geliyorlar. Ve basın açıklaması yapacaklar.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Bu onları bitirecek, onlar bitti. Aslında biz HDP olarak sokaklara çıkıp propaganda yapmama kararı almıştık. Biz barajı gerçekten aşıyoruz dedik ama bunlar bizi meşhur etti ve korkunç bir destek var. Memuru, amiri, polisi, komutanı, mühendisi hepsi desteğe geldi. Yarın ya da öbür gün suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

"KIZIM MORALİNİ BOZMADI"

'Aileden siliyoruz' haberleri sonrası kızının moralini bozmadığını anlatan baba Gençağa şunları söyledi: " Kızım bana 'Böyle bir şey olabilir mi? Bunlar provokatör ' dedi.. Kızım şu an çalışması var. O da benim gibi gazetecidir. Genç bir kızdır. Olanları büyük bir şaşkınlıkla karşıladı. 'Büyük bir provokasyon var' dedi bana. Moralini bozmadı."

Haberin Devamı