Siyaset HDP'liler Öcalan'ın mesajını Barzani'ye teslim etti
Paylaş
HDP'liler Öcalan'ın mesajını Barzani'ye teslim etti

Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın mesajını Barzani'ye teslim etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve beraberindeki kabul etti.

Haberin Devamı

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Erbil'deki Başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşmede Leyla Zana, son İmralı ziyaretinde Abdullah Öcalan'dan aldığı mesajı, Neçirvan Barzani'ye iletti.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Zana, "Öcalan, Neçirvan Barzani'nin çaba ve gayretlerini yakından takip ediyor. Barış ve çözüm sürecine yönelik desteklerinden dolayı Barzani'yi takdir ediyor. Öcalan, Barzani'nin bu girişimlerini saygı ve övgüyle karşılıyor" ifadelerini kullandı.

Barzani de Türkiye'deki çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerini belirterek, "Başından itibaren barış ve çözüm sürecini destekledik. Yardımcı olmaya çabaladık. Aynı şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Bu amaçla üzerimize düşen sorumluluk ne ise yerine getirmeye hazırız" görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

HDP heyetinin, IKBY Başkanı Mesut Barzani, Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani ile görüştükten sonra Öcalan'dan aldığı mektubu Kandil'deki KCK yöneticilerine ulaştırması bekleniyor.