Ekonomi Hedef: Kaza yapmayan VOLVO

Hedef: Kaza yapmayan VOLVO

Paylaş
Hedef: Kaza yapmayan VOLVO

Volvo'nun 2020 hedefi, hiç kaza yapmayan otomobili satışa sunmak...

HAKAN ÇELİK-POSTA

Bugüne kadar güvenlik konusunda devrim niteliğinde yeniliklere imza atan Volvo, araçların önüne atlayan dikkatsiz yayaları ve sürücüleri kurtaracak yeni modeli S60’ı eylül ayında satışa sunuyor. Volvo’nun 2020 hedefi hiç kaza yapmayan otomobili satışa sunmak.

İsveçli Volvo’nun çok iddialı olduğu yeni modeli S60, Atlas Okyanusu kıyısındaki Sintra dağlarının eteklerinde düzenlenen bir uluslararası test sürüşüyle tanıtıldı. Tasarımından iç mekan özelliklerine motor teknolojilerinden güvenlik seviyesine kadar Avrupa’da bugüne kadar üretilmiş en iyi otomobillerden biri olan orta büyüklükteki sedan otomobil Volvo S60 eylül ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak.

Radar destekli kamera

Yeni Volvo S60, ‘Yaya Tanıma Teknolojisi’ sayesinde özellikle şehir içinde meydana gelen kazalarda yaya ölümlerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Otomobilin ön bölümüne yerleştirilen radar destekli kamera, aracın önüne çıkabilecek herhangi bir kişiyi ‘doğru zamanda’ fark ederek tam bir frenleme yapılmasını sağlıyor. Otomobilin yeni teknolojilerinin sunumunda konuşan Volvo Aktif Güvenlik Bölümü yöneticileri Martin Magnusson ve Jonas Ekmark, hedeflerinin 2020 yılına kadar ‘kaza yapmayan otomobil’ üretmek olduğunu açıkladı. Magnusson ve Ekmark, sürücünün elinden otomobil kullanma keyfini almak istemediklerini ancak söz konusu insan güvenliği olduğunda araçların artık mümkün olduğunca inisiyatif almasından yana olduklarını ifade ettiler.

1.6 otomatiği de gelecek

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt da bu yeni otomobilden çok umutlu olduklarını belirterek özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde Volvo S60’ın yaya güvenlik teknolojisinin çok işe yarayacağını söyledi.

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, yeni S60’ı eylül ayından itibaren satışa sunmaya başlayacaklarını belirtirken, fiyatlarının 50 bin euro civarından başlayabileceğini söyledi. Fiyat konusunda görüşmelerin sürdüğünü ve henüz kesinleşmediğini anlatan Eckardt, ilk etapta 2.0 litre turbo 203 beygir benzinlinin yanı sıra 2.0 litre 163 beygir ve 2.4 litre 205 beygir dizel motor seçeneklerini sunacaklarını kaydetti. Yılın sonuna yaklaşıldığı için bu yıl ancak 300 dolayında S60 satmayı planladıklarını hatırlatan Eckardt, gelecek yıl bu sayının 1000 adet olacağını söyledi. Eckardt, S80’de olduğu gibi S60’ın da ileride 1.6 litre dizel motorla donatılacağını ve hatta bu otomobiline otomatik versiyonu bulunacağını hatırlattı.

INFINITI’YE ÖZEL PARTİ

Tarihte birçok olaya tanıklık etmiş, pek çok ünlü simayı ağırlamış olan ve şu anda Bayraktar Grubu’nun yönetim merkezi olarak kullanılan İstanbul Bebek’teki İzzetabad Kasrı, Infiniti markasıyla bütünleşecek özel bir partiye ev sahipliği yapıyor. Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar ve eşi Can Bayraktar’ın ev sahipliğinde 16 Haziran’da düzenlenecek geceye iş ve sanat dünyasından 500’ü aşkın davetli katılacak. Bayraktar Grubu tarafından geçtiğimiz yıl Türkiye’ye getirilen premium otomobil markası Infiniti’nin farklı boyutlarıyla tanıtıldığı gecede saksafon sanatçısı Nahalie ve Canan Anderson sahneye çıkacak.

Citroen C4 yenilendi

Citroen’in kompakt sınıftaki temsilcisi C4 yenilendi. Sonbaharda Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan otomobil 29 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek Auto Show Fuarı’nda ilk kez Türk otomobilseverlerin karşısına çıkacak. Yeni Citroen C4 artan konfor özellikleri, yenilenen tasarımı ve genişleyen iç hacmiyle daha büyük bir başarı yakalamayı hedefliyor. Citroen C4’te BMW ile ortaklaşa geliştirilen motorlar da yer alıyor. Citroen C4, kör nokta izleme sisteminden adaptif far yardımcısına kadar pek çok güvenlik donanımını opsiyon olarak listesinde sunacak. 408 litreye ulaşan bagaj hacmiyle sınıfının en büyüğü olacak.

En çevreci sürücü bu aracı kazanacak

Alman Opel firması ‘Çevreci sürücüler’ arıyor. Organizasyonun orijinal adı ‘Green Drivers Wanted’. Bu yarışmaya herkes katılabilir. Yarışmanın startı sanal ortamda verildi. Yarışmanın ilk basamağına 11 Haziran 2010 tarihine kadar www.ecoFLEX-experience.com/tr adresinden katılım yapılabilecek. Soruları doğru ve hızlı şekilde cevaplayabilen katılımcılar, bir sonraki tura geçiyor. Finaller 19 ülkenin liderinin katılımıyla, 22-24 Temmuz 2010 tarihlerinde İsveç’in Malmö kentinde yapılacak. Ancak bu kez katılımcılar, gerçek otomobiller kullanacak. Test parkurundaki finallerde finalistler en tutumlu kullanımı gerçekleştirmek üzere yarışacak. En ‘yeşil sürücü’ unvanını hak eden yarışmacı ödül olarak ilk elektrikli otomobil Opel Ampera’yı kazanacak. İkinciye Opel Astra ecoFlex, üçüncüye ise Corsa ecoFlex hediye edilecek.

Toyota’dan çevre dostu plaza

Toyota sadece ürettiği araçlarla değil, 360 derece bir değerlendirme ile idari ve operasyonel yapılarında da çevre dostu bir yaklaşım ortaya koyuyor. Toyota Plaza Onatça da bu yaklaşımdan ilham alarak örnek bir projeye imza atarak tamamen çevreci yeni plazasını kullanıma sundu. Binada kullanılan malzemeden, aydınlatma sistemine ve çevre düzenlemesine kadar her yönüyle çevreci bir yapı olan Toyota Plaza Onatça, ‘Türkiye’nin ilk yeşil binaya sahip otomotiv firması’ olurken ‘Uluslararası Çevre Dostu Bina Değerlendirme Sistemi-BREEAM’ sertifikasını da almaya hak kazandı. Plazanın açılışını Toyota CEO’su (İcra Kurulu Başkanı) Ali Haydar Bozkurt ve Süleyman Onatça birlikte gerçekleştirdi.

3

Haberin Devamı