Eğitim - Kariyer Hedef, nitelikli nesiller yetiştirmek

Hedef, nitelikli nesiller yetiştirmek

Paylaş
Hedef, nitelikli nesiller yetiştirmek

Eğitim alanında önemli aktörlerinden Çapa Eğitim Kurumları dünya standartlarında kaliteli bir eğitim anlayışından yola çıkarak yenilikçi vizyonu, modern altyapısı ve alanında uzman akademik kadrosu ile geleceğin vizyoner ve nitelikli nesillerini yetiştirmeyi amaçlıyor

Fatih kampüsünde Özel Fatih Çapa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Bakırköy kampüsünde ise Özel Çapa Bilim Koleji olarak anaokulu, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere eğitim veren Çapa Eğitim Kurumları, insan şekillendirme bilincinden hareketle okul öncesi dönemden başlayarak öğrencinin yaşamı boyunca destekleyici ve yönlendirici eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.

Okul Kurucusu Maksut Konyar, “Öğrencilerimizi milli, manevi ve evrensel değerler silsilesi ile modern eğitim anlayışıyla özgüvenli, kendisi ve çevresiyle barışık, sorumluluk sahibi, analitik düşünebilen, araştırmacı ve sorgulayıcı bireyler olarak hayata hazırlayarak ‘dünya insanı’ yetiştirmek öncelikli hedefimiz.

Eğitim kurumumuz, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, ulaştığı bilgiyi anlamlandırarak öğrenen, öğrenmiş olduğu bilgilerden yeni bilgiler üretebilen ve inovasyona açık bireyler yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Hedef odaklı bakış açısı ve kapsamlı olanakları ile öğrencilerimizi başarıya motive eden fiziksel koşulları oluşturarak birikim ve donanımımızla nitelikli nesiller yetiştiriyoruz. Çocuğun ve eğitimin değerinin farkındayız. Çünkü biz gelecek inşa ediyoruz” dedi.

‘Her çocuk ayrı bir dünya’

Çapa Bilim Koleji Okul Müdiresi Nuray Yılmaz ise, “Okul öncesi dönemden başlayarak öğrencilerimizi adım adım geleceğe hazırlarken eğitimin temelini sevgi ve karşılıklı güvenle atıyoruz. Okul öncesi eğitim ve öğretim programına ve yönetmeliklere uygun olarak öğrencilerimizin psikomotor, bilişsel, dil, sosyal gelişim alanlarına destek olmakta, öz bakım becerilerini geliştirmenin yanı sıra karşılaştıkları zorlukları öz denetim sağlayarak aşmalarına destek oluyoruz.

Her çocuğu ayrı bir dünya olarak görüyor, onlardaki yetenekleri ortaya çıkarmayı ve geliştirmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı