Ekonomi 'Hedefimiz, dünyanın 10'ncu büyük ekonomisi olmak'

'Hedefimiz, dünyanın 10'ncu büyük ekonomisi olmak'

Paylaş
'Hedefimiz, dünyanın 10'ncu büyük ekonomisi olmak'

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nın düzenlediği ödül töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Hedefimiz dünyanın 10uncu büyük ekonomisi olmak” dedi

Hisarcıklıoğlu, Bandırma’da ‘Yüksek Düzeyde Vergi Ödeyen’, ‘Ülkeye Döviz Kazandıran’ ve ‘Borsa Tescilinde Üstün Başarı Gösteren’ üyelerin ödül ve Borsa hububat depolarının temel atma ve Ticaret Odası Genç Girişimci Geliştirme Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel'in katıldığı ödül töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, genç girişimcilerin önemine işaret ederek, “Bugün işe başlayan gençler, yarın Türkiye için önemli bir faktör olacaklardır. Benim gençliğimde, dünyanın ilk 30 ekonomisi içinde yer alan Türkiye, bugün en büyük 17'nci ekonomidir. Biz bunu da yeterli bulmadık ve 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına sokma hedefimiz vardı. Bugün bu hedefimiz, hükümet tarafından da devlet politikası olarak yürütülmektedir” dedi.

Konuşmasında, vergi sistemini de eleştiren Hisarcıklıoğlu, “Bugün sadece Bandırma'da değil, tüm Türkiye'de hangi sanayici ya da esnafa, ‘Defterlerini getir’ denildiği zaman en muazzam şekilde defter tutanlar da korkarak defterlerini incelemeye gönderiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Törende, Ticaret Odası tarafından 2007, 2008 ve 2009 yılında yüksek düzeyde gelir vergisi ödeyen 30 kişiye, Yüksek Düzeyde İhracatçı yapan 15 şirkete, Yüksek Düzeyde Kurumlar Vergisi ödeyen 45 kuruma ödül verildi.

Törende Onur Ödülü de Ticaret Odası’nın ilk kadın meclis üyesi Olcay Bereket ile kesintisiz 10 yıl meclis üyesi olan Muharrem İyianlar’a verildi. Bandırma Ticaret Borsası’da 2008 ve 2009 yılı tescil ödüllerini 61 firma aldı.