Spor Hedefleri şampiyonluk

Hedefleri şampiyonluk

Paylaş
Hedefleri şampiyonluk

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde BOTAŞ Spor'u 3-0 geçerek finalde ezeli rakibi Galatasaray ile eşleşen Fenerbahçe, final serisinde sarı-kırmızılılara üstünlük sağlayıp, şampiyon olmak istiyor

Fenerbahçe Antrenörü Aydın Uğuz, BOTAŞ Spor’u 3-0 geçip, yarı final serisini uzatmadan finale yükseldiklerini belirterek, "BOTAŞ Spor ile yaptığımız yarı final serisindeki maçlarda baştan fark yakalayıp, sonuca gittik. Ancak bu seride Begüm’ün sakatlanması bizi üzdü. Nevlin de olmadığı için rotasyonumuz daraldı" dedi.

"HEDEFİMİZ FİNALE ÇIKIP ŞAMPİYON OLMAKTI"

Galatasaray ile yapacakları final serisinin güzel maçlara sahne olacağını kaydeden Uğuz, şöyle konuştu: "Bizim sezon başından beri hedefimiz finale çıkıp, şampiyon olmaktı. Şimdi finalde Galatasaray ile ilk iki maçı kendi sahamızda oynayacağız. İlk iki maçı kazanırsak, 3. maçı da deplasmanda alarak, şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum.

Galatasaray karşısında Türkiye Kupası’nı kaybetmiştik. Şimdi final serisinde rakibimizi geçerek, şampiyon olmak istiyoruz. Fenerbahçe bütün branşlarda şampiyonluk kovaladığı için taraftarımız da nereye yetişeceğini bilemiyor. Ancak onlardan fedakarlık yaparak, her zaman olduğu gibi yine bizi desteklemelerini istiyoruz."

Aydın Uğuz, sakatlığı bulunan Begüm’ün yer almayacağı final serisinde Nevlin’in de büyük ihtimalle forma giyemeyeceğini söyledi.

AKIN: "GALATASARAY MAÇLARINA FARKLI BİR KONSANTRASYONLA ÇIKIYORUZ"

Menajer Didem Akın ise Galatasaray maçlarının Fenerbahçe camiası için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, final serisinde ezeli rakiplerini geçerek, şampiyonluğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

BOTAŞ Spor ile yaptıkları yarı final serisinde iyi savunma yaparak finale çıktıklarını kaydeden Akın, "Yaptığımız iyi savunmayı final serisinde de sürdürmek istiyoruz. Ligi yenilgisiz birinci sırada tamamladık. Bu yüzden ilk iki maçı kendi sahamızda oynayacağız" dedi.

Sezonun başında şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Didem Akın, "Kendi sahamızda oynayacağımız ilk iki maçı kazanırsak, büyük bir avantaj elde edeceğiz. Taraftarımızla oynamak bize ayrı bir güç katıyor. Bütün çalışmalarımızı final serisine göre yaptık. Galatasaray maçlarının Fenerbahçe camiası için ayrı bir önemi var.

Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz karşısına her zaman daha farlı bir konsantrasyonla çıkıyoruz. İnşallah güzel ve zevkli bir final serisi olur ve sonunda şampiyonluğa ulaşırız" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı