Ekonomi Hediye pazarı 1 milyar dolar

Hediye pazarı 1 milyar dolar

Paylaş
Hediye pazarı 1 milyar dolar

Türkiye'deki promosyon sektörünün hızla geliştiğini belirten Promotürk Başkanı Esad Ahmed Özdem, sektör büyüklüğünün 1 milyar dolara ulaştığını söyledi

Sektör hızla gelişiyor

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Başkanı Esad Ahmet Özdem, Türkiye’de promosyon sektörünün hızla gelişerek 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını söyledi.

İlaç, bankacılık, gıda, otomotiv, kozmetik ve eğitim alanlarında çalıştıklarını belirten Özdem, Promotürk’ün 10 yıldır Avrupa Promosyon Dernekleri Birliği (EPPA)’nin de üyesi olduğunu hatırlattı.

hedefi ilk 5’e girmek

Esad Ahmet Özdem, ülke ekonomisine ve tanıtımına katkı sağladıklarını belirterek “En küçüğünden en büyüğüne tüm kurum ve kuruluşlara önemli faydalar sağlayan promosyon sektörü, Türkiye’de fark edilir bir biçimde gelişim gösteriyor.

Türkiye, geçen kısa süreye rağmen dünya çapında önemli ölçüde adımlar attı. 2012 yılında hedefimiz dünya liginde ilk 5’e girmek” şeklinde konuştu.

Fuar 22 Eylül’de yapılacak

Bu yıl 25’incisi düzenlenen Uluslararası Promosyon Ürünleri Fuarı 22-25 Eylül tarihlerinde İstanbul CNR Expo’da yapılacak. Fuara bu yıl 150 katılımcı ve 1500 yabancı alıcının gelmesi bekleniyor.

Esad Ahmet Özdem, Promotürk’ün Türkiye’den çok Avrupa’da tanındığını, Anadolu’yu gezerek kendilerini tanıtacaklarını ve turizmde promosyonda neler yapabileceklerini araştıracaklarını belirtti.

Haberin Devamı