Ekonomi Heineken Meksika'ya el attı

Heineken Meksika'ya el attı

Paylaş
Heineken Meksika'ya el attı

Hollandalı bira üreticisi Heineken, Meksika'nın bira fabrikası Fomento Economico Mexicano S.A.B.'ı (FEMSA) 3.8 milyar Euro'ya satın alacak

Fransa’nın ekonomi gazetesi Les Echos’nun haberine göre, Dos Equis, Tecate ve Sol bira markalarını üreten FEMSA’yı satın aldığında Heineken, dünyanın ikinci büyük bira üreticisi olacak.

Brezilya ve Meksika pazarında payını hızla artırması beklenen firmanın, aynı zamanda ABD bira ihraç pazarında büyümesi de hedefleniyor. FEMSA’nın borçlarını ve emeklilikle ilgili yükümlülüklerini de üstlenecek Heineken’e, bu satın alma böylece 5.3 milyar Euro'ya mal olacak.

Hollandanın grubun, iki şirketin birleşmesiyle 2013 yılına kadar yıllık 150 milyon avro tasarruf etmesi bekleniyor. FEMSA’da yapılacak üretim Hollandalı grubun pazardaki faaliyetlerinin yüzde 20’sini oluşturacak. Satın alma işleminin bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.

FEMSA’nın Genel Müdürü Jose Antonio Fernandez Carbajal ise dünya bira pazarının yeniden şekillendiğini, coğrafi çeşitliliğin daha önce hiç olmadığı kadar önemli olduğunu belirtti.

Meksika ve Brezilya’da 35 farklı markanın üretildiği 14 fabrikası bulunan FEMSA, Coca Cola’nın Latin Amerika’da şişelemesini yapan en büyük firması.

Haberin Devamı