Gündem Hekimler 'Tam Gün'e tepkili

Hekimler 'Tam Gün'e tepkili

Paylaş
Hekimler 'Tam Gün'e tepkili

Hekim Hakları Derneği Başkanı Mehmet Bakar, "Tam Gün Yasa Tasarısı"na ilişkin, "Tasarının gerekçesi çok talihsiz beyanlarla dolu" ifadesini kullandı

Hekim Hakları Derneği'nin yeni yönetiminin İstanbul’da düzenlenen basınla tanışma toplantısında konuşan Mehmet Bakar, tasarının yaklaşık 4 yıldır sağlık personelinin üzerinde "Demokles’in kılıcı" gibi tutulduğunu ileri sürdü.

Avrupa’nın 53 ülkesinde 100 bin kişiye 347 hekim düşerken, Türkiye’de 140 hekim düştüğünü vurgulayan ve "Avrupalı meslektaşlarımızdan 3 misli çok çalışmaktayız" diyen Bakar, hemşire ve diğer yardımcı sağlık personelinin ise Avrupa’ya göre 5 misli az personelle hizmet verdiğini kaydetti.

Bakar, bir hastaya ayrılan muayene süresinin 4-5 dakikaya düşmesinin hastaları asla tatmin etmeyeceğini ve "tatmin edilmemiş hasta sendromuna" yol açacağını söyledi.

"12 BİN TL KAZANACAKLAR SÖYLEMİ HAYAL"

Bakar, tam performans çalışılması halinde bir doktorun ayda 12 bin TL kazanacağı ifadelerinin de hayali olduğunu, bir klinik şefinin bu parayı alması için yalnızca nöbetinin 130 saati bulması gerektiğini, bunun da 6 hafta sonu nöbet tutması demek olduğunu ileri sürdü.

"EYLEME KATILMAYACAĞIZ"

Türk Tabipler Birliğinin (TTB) öncülüğünde yarın yapılacak doktorların iş bırakma eylemine katılıp katılmayacaklarını ve yasaya ilişkin TTB’nin tavrını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Bakar, şunları söyledi: "TTB’nin sadece karşı çıkmak için tavır koymanın ötesinde bir tavrı yok. Dolayısıyla biz eyleme katılmayacağız" diye konuştu.