Yazgülü Aldoğan Hele bir yasağın cazibesi bitsin!
HABERİ PAYLAŞ

Hele bir yasağın cazibesi bitsin!

Haberin Devamı

Cumhuriyet kutlamaları Marmaray ile geri plana itilirken kimbilir ne sorunlar, ne konular da AKP’li 4 kadın milletvekilinin genelkurul salonuna türbanlı girmesiyle halı altına süpürüldü! Günlerdir konuşuyoruz, daha da konuşuruz, bu pilav çok su kaldırıyor çünkü! Pavey’in pantolonuna izin çıkarmayan Meclis Başkanı yukarıdan icazetli 4 kadın milletvekilinin başörtüsü için sakınca görmedi. Ben karşı mıyım?

Her zaman söyledim: Kadınlar kamuda başörtülü olacaksa en çok olmaları gereken yer meclistir. Çünkü ortada bir temsil var. Beni üzen ve rahatsız eden eğitim. 18 yaşın altındaki öğrencilerin başının örtülmesi özgür iradeleriyle değil, aile ve okul kaynaklı. Ama Hidayet Şefkatli başı örtülü bir feminist ve pek çok değerde örtüştüğümüz bir kadın olarak başı örtülü ilkokula giden izci kızların fotoğrafını görünce gurur duyduğunu anlatıyor.

[[HAFTAYA]]

Nereye kadar???


Empati yapmaya çalışıyorum. Birbirimizi nasıl anlayacağız? Başka müslüman ülkelerin kadınları bize özenirken Cumhuriyet’in özgür birey kıldığı kadınların şimdi İslami ideoloji ve yetiştirilmenin etkisiyle örtünmeyi özgürlük olarak görmesine nereye kadar razı olacağız? Tek tesellim: Başı kapalılar örtünme “yasağı” kalkınca aynı tadı alamayacaklar yasak delmekten! Zaten başları örtülü ama dar pantolonları, makyajları, flörtleriyle başı açıklardan farklı değiller! Dindar ve muhafazakar nesil isteyenlere en güzel cevabı o gençler verecek. Bu devirde kimi tutuyorsunuz ki zaten!

Polisiye değil cesur bir siyasi film!

‘Bir Ankara Polisiyesi- Behzat Ç’yi seviyordum, filmine de heyecanla gittim. Çok başarılı bir sinema filmi değil maalesef. Bu, dizi olarak yayınlandıktan sonra çevrilen filmlerin kaderi mi bilmem ama sanki o bir saatlik dizi bölümüne daha çok emek verilmiş gibi olmuştu! Yine de seyrettiriyor çünkü karakterleri tanıyor ve seviyoruz, hikayenin yolladığı mesajlar çok açık ve bunların dile getirilmesi artık gerçekten de cesaret istiyor!

Gündeme vurgu

‘Ankara Yanıyor- Behzat Ç’de beni en çok etkileyen güncel olayların senaryo içine ustaca monte edilmesi. Emniyet teşkilatına cemaatçi polislerin nasıl sızdığı, Terörle Mücadele’nin nasıl orantısız şiddet uyguladığı, polisin öldürdüğü insanların nasıl kim vurduya gittiği pekala anlatılıyor, gösteriliyor. Hatta Kıbrıs üzerinden Ortadoğu’ya silah ticaretine bile çomak sokuluyor. Erdal Beşikçioğlu, Sanem Çelik, Nejat İşler’in yanı sıra Aslı Tandoğan, Serenay Sarıkaya, Sadi Celil Cengiz’in oynadığı cast başarılı. Ama Sanem Çelik’ten daha fazla oyunculuk ve güzellik beklediğimi itiraf etmeliyim! RTÜK karışmadığı için küfürün dozu yüksek. Araba takip sahneleri müsamerenin hayli üstünde. Yine de Amerikan polisiyesi tadında değil. Ama Erdal Beşikçioğlu ve içeriğin hatırına gidin bence!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder