Siyaset Helga binecek, Ayşe niye binmesin!
Paylaş
Helga binecek, Ayşe niye binmesin!

Erzincan'da konuşan Başbakan, 'George, Helga hızlı trene binecek de benim Ayşem, Fatmam niçin binemesin?' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Erzincan’da toplu açılışlarda bulundu. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninin ardından miting alanını dolduran 25 bin kişi, 3.5 yıl sonra kente gelen Erdoğan’ı sevgi gösterisiyle karşıladı.

Haberin Devamı

Erzincan’da konuşan Başbakan, hızlı tren sayesinde Ankara-Erzincan arasını 3,5 saate indireceklerini vurgulayarak, “George, Helga hızlı trene binecek de benim Ahmedim, Mehmedim, Hasan, Hüseyinim, Ayşem, Fatmam niçin binemesin?” dedi

Başbakan, Erzincanlı halk ozanı Aşık Daimi’nin “Ne ağlarsın benim zülfü siyahım/ Bu da gelir bu da geçer ağlama/ Göklere erişti figanım ahım/ Bu da gelir bu da geçer ağlama” diye başlayan üç kıtalık türkünün sözlerini okudu. Gece gündüz çalışarak, alın teri dökerek, durmadan güçlü Türkiye’yi, Erzincan’ı inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, 1914 yılında işgale uğrayan Erzincan ve Erzurum için İstanbul’dan yola çıkan askerlerin Afyon Ulukışla’ya kadar trenle gelebildiklerini, geri kalan 900 kilometre yolu ise yaya yürüdüklerini belirtti.

'HAVAYOLU DEĞİL HALKIN YOLU OLACAK'

Başbakan Erdoğan, 1923’teki demiryolu ve karayolu seferberliğini yeniden başlattıklarını söyledi. Yol yoksa, bağımsızlık, özgürlük, medeniyet, kalkınmanın olamayacağına işaret eden Erdoğan, iktidarları döneminde 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını bildirdi. Bölünmüş yol haritasını, hava, deniz, demir yolları haritasını kökten değiştirdiklerini kaydeden Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a “Artık bunun adı hava yolu olmayacak, halkın yolu olacak. Benim vatandaşım artık otobüsle gitmeyi yavaş yavaş bırakacak uçakla gidebilir hale gelecek” dediğini ifade etti.

Haberin Devamı

'TUZAKLARA DÜŞMEDİK'

Bu yılın yatırım programına Sivas-Erzincan demiryolunu hattını aldıklarını Ankara-Erzincan arasını 3.5 saati indireceklerini vurgulayan Erdoğan, “George, Helga hızlı trene binecek de benim Ahmedim, Mehmedim, Hasan, Hüseyinim, Ayşem, Fatmam niçin binemesin” dedi. Türkiye’nin sel olduğunu, engin denizlere doğru gürül gürül aktığına dikkati çeken Erdoğan, güçlü ekonomi, aktif dış politikayla, gerçekleştirdikleri reformlarla demokrasinin standartlarını yükseltiklerini belirtti.

Türkiye’nin dünyada konuşulduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin kalkınmasını, ilerlemesini, büyümesini engellemek için çeşitli kirli oyunların devreye sokulduğuna işaret ederek şöyle devam etti: “Bin yıllardır kenetlenmiş, dost, akraba, hatta kardeş olmuş bu milleti birbirine düşürmek için çok kirli tezgahlar devreye sokuldu. Bu millet engin ferasetiyle bu oyunlara, tezgaha gelmedi. Bu tuzaklara düşmedi. Alevilik-Sunnilik, Türklük- Kürtlük üzerinden nifak sokmaya çalıştılar.

Gerici-ilerici dediler. Fitne sokmaya çalıştılar. Hiç birisine boyun eğmedik. Bütün kirli tahriklere kirli provokasyonlara rağmen bir olduk, diri olduk. Biz birbirimize ne kadar kenetlenirsek, bir olursak Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi ’o kadar iri oluruz, o kadar diri oluruz, o kadar güçlü oluruz. Yapay tartışmaları, nifak ve fitne oyunlarını bozduğumuz müddetçe bizi kimse tutamaz. Onun için etnik milliyetçilik yapmayacağız. Dinsel, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplanacağız. 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları için, her şey Türkiye için deyip yürüyeceğiz. Herkes inancını özgürce yaşayacak. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin gereğidir bu.”

Haberin Devamı

EN DÜŞÜK ENFLASYON

Şubat ayı enflasyon rakamlarına da değinen Erdoğan, son 41 yılın en düşük oranının yakalandığını söyledi. Merkez Bankası’nın kasasında 27.5 milyar dolar olan dövizin iktidarları döneminde 82 milyar dolara ulaştığını söyleyen Erdoğan, “Milliyetçiyim diye hava atacaksın, sonra kasadan ses gelecek, IMF’nın kapısında kim sıraya girdi, siz. Kim borç ödedi, biz. Bunlar aynı. Farkları yok CHP’sinin de MHP’sinin de birbirinden farkı yok” dedi.

Haberin Devamı

3. ORDU'YU ZİYARET

Üçüncü Ordu Komutanlığı’na giden Başbakan Erdoğan, Orgeneral Yalçın Ataman’la makamında yarım saat kadar görüştü. Erzincan Ergenekon davasında yargılanan Üçüncü Ordu eski, şimdiki Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’e, hakaret suçlamasıyla dava açan Erdoğan’ın Üçüncü Ordu’ya yaptığı ziyaret bu nedenle önem taşıdı.

'İSRAİL İLİŞKİLER BOZULSUN DERSE HAYHAY'

ERZİNCAN’DAKİ temaslarının ardından İstanbul’a dönen Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Samsun Dernekler Federasyonu’nca düzenlenen “Büyük Samsun Buluşması”na katıldı. Konuşmasında “Biz İsrail ile ilişkilerimizin bozulmasına izin vermezdik” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yanıt veren Başbakan, “İlişkilerimizin bozulmasını isteyen karşımızda... Eğer İsrail ilişkilerimizin bozulmasını istiyorsa biz de ’hay hay’ deriz. Olay bu kadar
basit” dedi.

VATAN

Haberin Devamı