Gündem Helikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hayatını kaybetti

Helikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hayatını kaybetti

Paylaş
Helikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hayatını kaybetti

İstanbul'da Bostancı açıklarında bir helikopter düştü. Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenilen helikopter denize çakıldı. DHA, 'İlk bilgilere göre helikoptere yıldırım isabet etti' dedi. Helikopter kazasında ağır yaralanan Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti

İstanbul'da Bostancı sahilinde Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenilen sivil helikopter düştü. Kazada 2 yaralı bölgedeki Nazende adında bir tekne tarafından denizden çıkarıldı.

Haberin Devamı

DHA: YILDIRIM İSABET ETTİ

İhbarın ardından hem denizden hem de karadan çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. DHA, 'İlk bilgilere göre helikoptere yıldırım isabet etti' dedi.

Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver

HALİL ÜNVER HAYATINI KAYBETTİ

Bostancı açıklarında bir helikopterin düşmesi sonucu meydana gelen kazada pilot İsmet Öztürk ile Otokar Otobüs Karoseri Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu üyesi Halil Ünver yaralanmıştı.

Sağlık ekipleri tarafından Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Halil Ünver yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Bostancı açıklarında düşen TC-HYU kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin Kartal'daki Mermerler helipad'inden havalandığı iniş yeri olarak da Büyükçekmece Göl Makineleri'ndeki helipad alanına iniş yapmak üzere plan yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bostancı'da helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

İSMET ÖZGÜR: DENİZE İNDİRMEYE ÇALIŞTIM

Helikopteri kullanan İsmet Özgür'ün hastaneye kaldırıldığında polislere "Düşürmemek için çok uğraştım, suya indirmeye çalıştım" dediği öğrenildi.

Halil İbrahim Ünver'e ait denize düşen helikopter

BELL 407 TİPİ

Bostancı açıklarında düşen helikopterin Bell 407 tipi TC-HHU kuyruk tescilli helikopter olduğu anlaşıldı. Helikopter, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkmış, sonra da Halil Ünver’i Otokar Fabrikası’na götürmüştü.

Helikopter denize düştükten hemen sonra çekilmiş bir fotoğraf

Bostancı'da helikopterin düşme anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Düşen helikopterle ilgili arama-kurtarma çalışmaları havanın kararması nedeniyle sona erdirildi. Çalışmalara yarın sabah devam edeceği bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup, iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır."

.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, Bostancı sahili iskele civarında özel bir helikopterin düştüğünü söyledi.

Helikopterin sahibi olarak görünen İsmet Özgür ile yanında yolcu olarak bulunan Halil Ünver'in kazadan yaralı olarak kurtarıldığını belirten Şahin, "O arkadaşlara gerekli müdahale yapılarak sağlık ekiplerimiz aldı ve hastanelere intikal ettirdiler. Halil Ünver'in göreceli olarak yarasının daha ağır olduğu, diğerinin yarasının daha hafif olduğu şeklinde arkadaşlarımızın bana verdiği bilgi var. Teknik ekiplerimiz orada şu anda. Sahil güvenliğimiz hem helikopteriyle hem botuyla orada, çalışmalar yürütüyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Vali Şahin, helikopterin güzergahı konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını, olayın tetkik edilerek kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.

Şahin, kazanın nedenine ilişkin de "Hava durumundan mı kaynaklandı, teknik bir arıza mı oldu onu ancak kaza kırım ekibi teknik inceleme yaptıktan sonra karar verecek. Kazaya ilişkin hangi tür değerlendirme yaparsak bir spekülasyona neden olabilir, doğru da olmaz çünkü bu konu bizim ihtisas alanımız değil. Teknik ekibimizin verdiği rapora göre de kamuoyunu aydınlatmış olalım." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

'CEPHE GEÇİŞİNE YAKALANMIŞ OLABİLİRLER'

Deniz Arama Kurtarma Birlik Başkanı Uğur Zamanoğlu şu açıklamayı yaptı:

İstanbul'da bugün ağır cephe geçişleri vardı. Helikopterin bu yağmur ve sis bulutundan oluşan olumsuz hava koşuluna bir anda yakalandığı sanılıyor. Nazende isminde bir sivil tekne kazazedeleri kurtarıyor. Bu arada, helikopterin acil durum iniş kiti neden açılmadı sorusu dikkat çekiyor. Bu gibi acil durumlarda şişme tüpler devreye girer. Bu sırada siz helikopterden tahliyenizi yaparsınız. Ancak bu kitin açılmadığı görülüyor. Pilotun kazazedeleri hayatta tutması büyük başarı.

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA

Bostancı’daki helikopter kazasında hayatını kaybeden iş adamı Halil Ünver ile ilgili açıklama yapan hastanenin başhekimi Doç. Dr. Kaan Gideroğlu, ”112 ile getirilen hastamızı saat 18.50 itibariyle yapılan bütün canlandırma müdahalelerine rağmen ne yazık ki kaybettik” dedi.

Bostancı sahili açıklarında yaşanan kazada pilot İsmet Özgür ile iş adamı Halil Ünver’in içinde bulunduğu helikopter denize çakılmıştı. Kazada Halil Ünver ve pilot İsmet Özgür yaralı olarak kurtulmuş, Halil Ünver kaldırıldığı Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kaan Gideroğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Kaan Gideroğlu, ”Saat 17.20 sularında acil servisimize 112 aracıyla getirilen hastamız 18.50 sıralarında yapılan bütün tıbbi müdahalelere rağmen canlandırma çabalarına rağmen ne yazık ki kaybettik. Allah’tan merhuma rahmet diliyoruz. Konuyla ilgili detaylı bilgiler gerekirse bakanlığımızca yapılacaktır. Yakınları burada bazı yakınları burada, diğerleri gelecek. 112 ile mavi kod ile getirilen bir hastamızdı, gerekli müdahaleleri yaptık” diye konuştu.

OTOKAR'DAN HALİL ÜNVER'İN ÖLÜMÜNDEN SONRA AÇIKLAMA

Bostancı açıklarında yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Halil Ünver ile ilgili OTOKAR'dan yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Satın Halil İ. Ünver'i, bugün İstanbul Bostancı'da meydana gelen helikopter kazası sonrası tedavi altına alındığı Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere karşın kaybettiğimizi üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Derin bir üzüntü içerisindeyiz. ailesine, çalışma arkadaşlarımıza ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz"